voetbalzone

Ancelotti fel bekritiseerd: ‘Bayern bevindt zich tussen twee filosofieën’

Yanick Vos24 nov 2016, 10:48
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2016, 10:48
Advertentie
/

Het vertrek van Josep Guardiola en de komst van diens vervanger Carlo Ancelotti heeft Bayern München vooralsnog geen goed gedaan. Der Rekordmeister heeft de draai nog niet gevonden, zo blijkt wel uit de resultaten in de Bundesliga en Champions League.

Afgelopen weekend ging de ploeg van Ancelotti met 1-0 onderuit op bezoek bij Borussia Dortmund, waarna woensdagavond met 3-2 werd verloren op bezoek bij FK Rostov. Hoewel de volgende ronde van de Champions League al is bereikt en in de competitie op koploper RB Leipzig slechts drie punten bedraagt, is er voorlopig weinig reden voor vreugde in Beieren. Oud-doelman Oliver Kahn denkt dat de tegenvallende prestaties van Bayern te maken hebben met de trainerswissel.

Volgens Kahn heeft het huidige Bayern moeite met de omschakeling naar een nieuwe speelstijl. “De overgang tussen de systemen van Guardiola en Ancelotti - als hij een systeem heeft - verloopt moeizaam”, aldus Kahn tegen ZDF. “Bayern bevindt zich tussen twee filosofieën in. Ze spelen nu op een compleet andere manier. Ze waren gewend om dominant te voetballen, dat is nu anders.” Ook Lothar Matthäus ziet een groot verschil met de afgelopen seizoenen. “Het is het niet Bayern Müchen dat we gewend zijn”, zegt hij tegen Sky. “Er ontbreekt een leider op het veld.”

Bezig met laden …