voetbalzone

'Ancelotti gaat met Bayern de Champions League winnen, dat weet ik zeker'

Matthijs van Laar22 dec 2015, 11:36
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2015, 11:36
Advertentie

Bayern München neemt in de zomer afscheid van Josep Guardiola, maar haalde daar al een andere topcoach voor in de plaats. De Duitse grootmacht bevestigde dat Carlo Ancelotti zich met ingang van het komende seizoen over de selectie zal ontfermen. Giovanni Trapattoni, ex-coach van der Rekordmeister en bovendien landgenoot van Ancelotti, complimenteert de club met die keuze.

voetbalzone

Volgens Trap is er geen speler te vinden die een kwaad woord spreekt over Ancelotti. “Integendeel: zijn manier van omgaan met voetballers is buitengewoon. En hij is een van de beste tactici die ik ken. Daar mogen ze zich bij Bayern München echt op gaan verheugen”, meent de inmiddels gestopte oefenmeester.

Trapattoni wijst op de vele successen die Ancelotti in zijn loopbaan als coach boekte. “Met AC Milan won hij twee keer de Champions League en met Real Madrid één keer. Met Bayern gaat hij die prijs ook winnen, daarvan ben ik overtuigd. Bayern beschikt over een van de sterkste selecties van Europa. Er zit nog heel veel potentie in.”

Bezig met laden …