voetbalzone

Ancelotti geeft AC Milan één dag eerder dan gepland al antwoord

Erik van Dam02 jun 2015, 20:20
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2015, 20:20
Advertentie

Carlo Ancelotti wordt niet de nieuwe trainer van AC Milan. Nadat hij acht dagen geleden officieel aan de kant werd gezet bij Real Madrid, sprak vicevoorzitter Adriano Galliani van de Italianen liefst vijf (!) keer met hem in vier dagen tijd. Steeds weer legde Galliani uit hoe graag men wil dat Ancelotti terugkomt naar Milaan, maar Ancelotti bleef vriendelijk ‘nee’ zeggen. Inmiddels is dat ook zijn definitieve antwoord.

voetbalzone

Donderdag kwam naar buiten dat Milan en Ancelotti een afspraak hadden gemaakt. Uiterlijk woensdag 3 juni zou de trainer zijn definitieve antwoord geven, na wat dagen bedenktijd. Hij heeft er echter voor gekozen om al een dag eerder uitsluitsel te geven. Ancelotti gaf i Rossoneri te kennen dat hij niet ingaat op de avances. Via Twitter bevestigt de 55-jarige Italiaan dat, zodat iedereen het nu weet.

“AC Milan, bedankt voor jullie interesse. Het was erg moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen een club die ik zo lief heb, maar ik heb wat rust nodig. Ik wens jullie het allerbeste”, stuurt Ancelotti de wereld in. Galliani zei eind vorige week nog dat hij de kans fifty-fifty achtte dat Ancelotti zou komen. Nu moeten de bazen in San Siro zich alsnog buigen over de toekomst van hun club: de vraag is of ze Filippo Inzaghi aan het roer houden of toch voor iemand anders kiezen.

Ancelotti is intussen met zijn echtgenote op weg naar Vancouver, om vakantie te vieren in Canada. Bovendien moet hij fysiek bijkomen. “Ik heb een aandoening aan mijn wervelkanaal en dat beïnvloedt de werking van mijn handen. Ik moet onder het mes, anders kan het ook mijn benen aantasten”, liet hij vorige week al weten aan Il Giornale. Daarnaast verwacht Ancelotti een kleinkind en dat wil hij graag van dichtbij meemaken.

Bezig met laden …