voetbalzone

Ancelotti: 'Geen goede voorbereiding op het nieuwe seizoen'

Bart Kruyt08 aug 2010, 19:45
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2010, 19:45
Advertentie

Landskampioen Chelsea lijkt nog niet helemaal klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. De ploeg van Carlo Ancelotti verloor al de nodige oefenwedstrijden en was zondagmiddag ook niet opgewassen tegen Manchester United, dat beslag legde op de Community Shield. “Het was geen goede voorbereiding op het nieuwe seizoen”, concludeerde Ancelotti dan ook.

/

Toch zegt de Italiaan op de website van zijn club dat hij zich geen zorgen maakt. “We hebben wel verbetering laten zien”, zei Ancelotti. “Maar we zullen ons nog meer moeten verbeteren. We zijn teleurgesteld, want we wilden deze wedstrijd niet verliezen. Helaas kregen we de spelers pas laat terug van het WK. De jongens hadden eigenlijk meer trainingen nodig.”

Ancelotti noemde de overwinning van United verdiend. “Ze speelden beter dan wij en verdienden het om te winnen. We wisten dat United een goede wedstrijd kon spelen en dat hebben ze ook gedaan. Maar voor ons was het belangrijk dat enkele spelers weer bijna fit zijn. Michael Essien kon weer negentig minuten spelen en ook Frank Lampard en John Terry hebben negentig minuten gemaakt. Ze hebben nog wat wedstrijden nodig om in het ritme te komen, maar daarom is het goed dat er woensdag interlands zijn.”

Bezig met laden …