voetbalzone

Ancelotti haalt Cannavaro mogelijk terug naar Real: 'Daar is over gesproken'

Bart Kruyt25 jun 2013, 18:59
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2013, 18:59
Advertentie

Het duurde even, maar dinsdagmiddag kon Real Madrid dan eindelijk Carlo Ancelotti voorstellen als nieuwe hoofdtrainer. De oefenmeester is overgenomen van Paris Saint-Germain, dat Laurent Blanc heeft aangesteld als opvolger van Ancelotti, en tekende een contract voor drie seizoenen in het Santiago Bernabéu. Het is nog niet duidelijk hoe de technische staf van Ancelotti eruit gaat zien.

/

Zinedine Zidane zou wel assistent-trainer willen worden, maar mogelijk kiest Ancelotti voor een andere voormalig speler van Real: zijn landgenoot Fabio Cannavaro. "Carlo en Fabio hebben daarover gesproken", zegt Enrico Fedele, zaakwaarnemer van Cannavaro. "Maar ik weet niet hoe dit verder zal lopen. Fabio wil graag trainer worden en het vak leren van een ervaren coach, die weet hoe je moet omgaan met een grote groep spelers."

De 39-jarige Cannavaro speelde tussen 2006 en 2009 voor Real, voordat hij terugkeerde naar Juventus. De 136-voudig Italiaans international sloot zijn loopbaan uiteindelijk af bij Al-Ahli in Dubai. Ancelotti wordt overigens de 46ste hoofdtrainer uit de geschiedenis van Real en pas de tweede Italiaan, na Fabio Capello.

Bezig met laden …