voetbalzone

Ancelotti hekelt arbitrage tijdens duel met Torino

24 nov 2008, 09:44
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2008, 09:44
Advertentie
Een strafschop tegen na een handsbal van verdediger Kakha Kaladze kostte AC Milan zondagavond de zege in Turijn. Het thuisspelende Torino kon de gehele tweede helft geen vuist maken bij een 1-2 achterstand, maar kreeg hulp van arbiter Stefano Farina. Tot ongenoegen van Milan-coach Carlos Ancelotti.

“Ik wil niet met een beschuldigende vinger wijzen naar de scheidsrechter. Ik wil alleen zeggen dat we afgelopen zomer met de officials gesproken hebben over de handsregel”, zei Ancelotti na het 2-2 gelijkspel. “In het geval dat de bal van richting wordt veranderd, en via een ander deel van het lichaam op iemands hand komt, is er geen sprake van opzet.”

En dat was precies wat er gebeurde bij Kaladze. De Georgiër stond op een kleine afstand van tegenstander Alessandro Rosina, en kreeg de bal vervolgens in volle snelheid tegen zijn arm. De beslissing van de leidsman was helemaal wrang, omdat Ronaldinho aan de andere kant bij een soortgelijk voorval een strafschop werd onthouden.

De foeterende Ancelotti vond echter geen bijval bij Torino-coach Gianni De Biasi. “Ronaldinho schoot van een paar meter afstand en Pratali had geen kans weg te komen. Aan de andere kant had Kaladze een arm omhoog. Dat was duidelijk een strafschop.”
Bezig met laden …