voetbalzone

Ancelotti: ‘Hij weet wat zijn rol bij Real Madrid is, hij gaat niet weg’

Daniel Cabot Kerkdijk05 dec 2014, 23:15
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2014, 23:15
Advertentie

Carlo Ancelotti werd vrijdag geconfronteerd met de talloze geruchten die momenteel de ronde doen, in aanloop naar de winterse transfermarkt. De oefenmeester blijft volhouden dat Real Madrid in januari geen nieuwe spelers voor de A-selectie zal halen en benadrukte tegelijkertijd dat niemand de gelederen van de lijstaanvoerder zal verlaten.

voetbalzone

Ancelotti verzekert dat Lucas Silva van Cruzeiro niet in beeld is. “Ik ben blij met de selectie die ik nu heb”, claimde de oefenmeester daags voor het thuisduel met Celta de Vigo. “Sami Khedira heeft dit seizoen wat pech gehad, maar Jesé Rodriguez is weer terug. We hebben niemand nodig.” Ancelotti kan voorlopig niet over de geblesseerde Luka Modric beschikken en deed dit seizoen, mede door blessureleed, slechts zevenmaal beroep op Khedira. Ancelotti kiest de komende weken in noodgevallen voor eigen jeugd en probeerde Isco reeds uit als controleur.

Javier Hernández was bij Manchester United niet meer dan een supersub; een rol die hij dit seizoen op huurbasis bij Real Madrid ook uitvoert. In Engeland werd deze week gesuggereerd dat de Mexicaan in januari al uit het Santiago Bernabéu wil vertrekken. “Hij weet wat zijn rol bij Real Madrid is”, counterde Ancelotti. “We hebben aanvallers die het heel goed doen. Hij zal volgende week tegen Ludogorets spelen. Hij gaat niet weg in januari. Er zal sowieso niemand vertrekken.”

Hernández speelde tot dusver elf officiële wedstrijden voor Real Madrid; daarin was hij goed voor vier doelpunten. Ancelotti ziet geen reden om Karim Benzema uit de basis te halen. De Fransman maakte al zes speeldagen op rij minimaal een doelpunt.

Bezig met laden …