voetbalzone

Ancelotti: 'Hij zal blijven spelen, ook als hij besluit om niet bij te tekenen'

Bart Kruyt21 dec 2013, 13:30
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2013, 13:30
Advertentie

Carlo Ancelotti heeft nog geen duidelijkheid over de toekomst van Xabi Alonso. De middenvelder van Real Madrid beschikt over een aflopend contract en kan bijtekenen, maar heeft nog niet laten weten of hij van plan is zijn verblijf in het Santiago Bernabéu te verlengen. Ancelotti zal Alonso in ieder geval niet onder druk zetten, door te dreigen dat hij hem op de bank zal zetten.

/

Op de persconferentie van zaterdag was Ancelotti duidelijk: Alonso zal blijven spelen, ook als hij ervoor kiest om in de zomer transfervrij te vertrekken. "Hij is een erg belangrijke speler en zal als hij beschikbaar is altijd blijven spelen", benadrukte Ancelotti. "Xabi staat in ieder geval tot de zomer van 2014 onder contract bij Real en zal tot die tijd dus ook alles geven voor deze club."

"Ik heb hier niet over gesproken met het bestuur en dat hoeft ook niet", meent Ancelotti. "Het bestuur weet hoe belangrijk Alonso is voor ons en daarom wil men zijn contract ook verlengen. Hij is een van de beste middenvelders van de wereld en ik hoop dat hij besluit om bij Real te blijven. De onderhandelingen zijn gaande, maar verder heb ik geen nieuws."

Bezig met laden …