voetbalzone

Ancelotti: ‘Ik ben trots, maar de belangrijkste prijs heeft toch oren?’

Gijs Freriks25 jan 2014, 17:49
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2014, 17:49
Advertentie

Real Madrid versloeg zaterdagavond Granada met 2-0 en staat in ieder geval een nacht bovenaan in de Primera División. De Koninklijke hield bovendien voor de zevende keer op rij zijn doel schoon: een clubrecord. Carlo Ancelotti stond na afloop dan ook met een tevreden gevoel het journaille te woord: “Ik ben trots op het record, maar de belangrijkste prijs heeft toch oren?”, knipoogde de coach.

voetbalzone

De hoofdstedelingen schreven door doelpunten van Cristiano Ronaldo en Karim Benzema drie punten bij. Bij de rust keek Real echter nog tegen een brilstand aan. “We hadden problemen om de bal achter de verdediging te krijgen. In de tweede helft legden we meer energie in de wedstrijd en wonnen we de bal vaker terug”, aldus Ancelotti. “De balans in het elftal is momenteel de sleutel tot ons succes. Ik heb dat vaker gezegd: het team verdedigt nu goed en valt nu ook goed aan.”

Gareth Bale werd gewisseld ten faveure van Jesé Rodríguez. De Welshman werd in zijn kruis geraakt en had pijn, maar volgens Ancelotti is er niet veel aan de hand. “Bale voelde zich niet lekker na die klap. Hij had ook een probleem met zijn linkerbeen, daarom heb ik hem vervangen. Maar hij is niet geblesseerd en zal fit zijn voor de volgende wedstrijd.” Dat is het treffen met Espanyol van komende dinsdag, in de kwartfinale van de Copa del Rey.

Bezig met laden …