Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ancelotti is er helemaal uit en maakt keuze tussen Courtois en Lunin bekend

Laatste update:

Thibaut Courtois zal zaterdagavond het doel van Real Madrid verdedigen in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund. De Belgische sluitpost krijgt de voorkeur boven Andriy Lunin.

In de aanloop naar de Champions League-finale leek het er al op dat Courtois zou starten tegen Dortmund, mede ook omdat Lunin deze week kampte met griep. Daar is de Oekraïner van hersteld, maar meer dan een plek op de bank zit er niet in.

"Hij heeft griep gehad. Dat weerhield hem ervan om mee te reizen en te trainen. Morgen (zaterdag, red.) reist hij af. Het gaat goed met hem”, vertelde Ancelotti op de afsluitende persconferentie. "Hij zal er zaterdag bij zijn, maar als reservekeeper. Courtois gaat spelen.”

Courtois moest zich vrijwel het hele seizoen richten op zijn revalidatie, nadat hij op een training in augustus de voorste kruisband van zijn linkerknie afscheurde. In maart werd bovendien bekend dat Courtois op een training de meniscus in zijn rechterknie had afgescheurd.

In de tussentijd maakte reservedoelman Lunin een uitstekende indruk onder de lat. De Oekraïner verwierf een heldenstatus bij de Koninklijke, nadat hij Real Madrid door de strafschoppenserie heen loodste in de kwartfinale van de Champions League tegen Manchester City.

Courtois maakte begin deze maand zijn rentree voor Real Madrid in het thuisduel met Cádiz. De Rode Duivel, die vanwege een conflict met bondscoach Domenico Tedesco niet naar het EK gaat, maakte in die wedstrijd en ook in de daaropvolgende wedstrijden een prima indruk.

Na het duel tegen Cádiz volgde de return van de halve finale van de Champions League tegen Bayern München. Toen kreeg Lunin nog de voorkeur, maar in drie van de vier daaropvolgende wedstrijden mocht Courtois het weer vanaf het begin laten zien. Ancelotti kan overigens niet beschikken over Aurélien Tchouaméni en David Alaba.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Enerzijds snap ik het Courtois is immers top 3 ter wereld imo, maar aan de andere kant vind ik dit wel heel erg zuur voor Lunin die het geweldig gedaan heeft. Al snap ik dat sentiment niet boeit in een CL finale.

Belachelijk dat Courtois gaat keepen. Lunin heeft een wereld seizoen gekeept in de champions league. Met alle respect naar Courtois, maar dit jaar heeft Lunin zich zwaar bewezen om gewoon te moeten starten in de finale

31 mei 2024 om 19:11

Hou op met dat emotionele gedoe joh. De enige reden waarom je de beste speler niet zou laten starten is omdat ie nog niet helemaal fit of in vorm is. Courtois heeft getoond beide wel te zijn dus dan laat je hem gewoon starten.

31 mei 2024 om 19:22

Het gaat hier om Real Madrid. Waarom denk je dat dat de grootste en moeilijkste club op aarde is? Sentiment telt daar niet. Wie beter is speelt en dat is Courtois. Volgens jouw logica is het ook belachelijk dat ze Sergio Ramos en C. Ronaldo lieten gaan. Maar nogmaals, dit is Real Madrid.

31 mei 2024 om 19:30

De moeilijkste club zijn ze zeker niet, dat moet toch Barcelona zijn. Die club heeft alles van waarde verkocht om de schulden te verlagen, is bestuurlijk net zo’n puinhoop als Ajax en loopt qua selectie ver achter op Real.

31 mei 2024 om 22:42

Wat heeft dit met dit artikel of voorgaande berichten te maken van andere reacties?

1 juni 2024 om 12:15

De beste moet keepen en dat is Courtois. In de finale is er geen tijd voor gunnen.

Schandalige keuze. Lunin heeft het verdient dit jaar. Ook al verwacht ik weinig te doen voor de keeper in de finale. Als Bundesliga-volger denk ik niet dat BVB veel bij Courtois in de buurt gaat komen. Het wordt 2-0 ofzoiets voor Real.

31 mei 2024 om 19:30

Waarom? De beste moet spelen. Als courtois heeft laten zien weer op z'n oude niveau te zijn is de keizer niet moeilijk

31 mei 2024 om 20:48

Het gaat hier om de CL winnen en zo goed was Lunin echt niet. Tuurlijk penaltyserie geweldig gedaan en daar Real erin gehouden. Echter tegen Bayern had die bijvoorbeeld de bal van Sane moeten hebben. Courtois had die zeker gehad en is top 3 keeper van de wereld. Lunin is dat (nog) niet. Logische keuze dus, het gaat hier om de belangrijkste prijs voor clubs, niet om een vriendschappelijke wedstrijd.

Volkomen terecht natuurlijk. Lunin heeft het dit jaar uitstekend opgelost maar hij heeft geen moment bewezen beter te zijn dan Courtois en die laatste was ook weer gewoon top de laatste wedstrijden.

Het is geen ponykamp, het is de CL finale. En daar spelen de beste spelers als ze fit zijn. En Courtois is ontegensprekelijk de beste doelman die Real heeft.

De enige logische keus. Courtois is de beste en in vorm. Ik vind wel dat Lunin een nieuw beter contract moet krijgen en volgend seizoen structureel meer speeltijd moet krijgen om uiteindelijk het stokje over te nemen wanneer Courtois met pensioen gaat.

De beste keeper moet spelen. Ik ga morgen extra hard juichen voor Real. Ik kan een betoog schrijven maar dat wordt terecht verwijdert omdat het off-topic is. Maar zoek maar eens op naar de nieuwe sponsor van Dortmund aan wie zij goederen leveren. Dat zegt genoeg denk ik.

31 mei 2024 om 20:52

Ach en de sponsor van Leverkusen vroeg geregeld aan hitler een aantal joden om op te kunnen experimenteren. Voor dat team zaten we ook allemaal te juichen. Beetje onorthodox om een wapenfabrikant als sponsor te nemen maar nogal een overdreven reactie van je imo.

31 mei 2024 om 21:02

Niet echt een eerlijke vergelijking natuurlijk.

31 mei 2024 om 21:18

In welke zin?

31 mei 2024 om 21:29

We zeggen weleens dat harddrugs handel bloedgeld is. Maar geld verdienen aan wapens is letterlijk bloedgeld. De aandelen van zulke bedrijven en handel stijgt altijd bij conflicten. Ik vind het zeer onsmakelijk van Dortmund dat ze indirect geld willen verdienen met zulk handel.

31 mei 2024 om 21:40

@real8madrid, in de zin van dat als dat als de sponsor van Leverkusen dat tegenwoordig zou doen ze natuurlijk de strontkar over zich heen gekieperd krijgen. Terwijl dat voor die sponsor in die specifieke periode vrij normaal was. (helaas) - Oftewel, andere tijdsgeest vergelijken is: appels & peren. Ik ben niet op hoogte van deze casus, maar als Dortmund daadwerkelijk in zee gaat met de sponsor van een zeldzaam misdadige schurkenstaat verantwoordelijk voor oneindig veel massa graven vol bloedige uitgehongerde kinderlijkjes, dan is zijn reactie wel degelijk proportioneel imo en allesbehalve overdreven. Voor de duidelijkheid: team Dortmund hier btw.

31 mei 2024 om 21:43

Het ene bedrijf doet dat nu en is daar dus momenteel 100% verantwoordelijk voor, het andere bedrijf deed dat 80 jaar geleden en de huidige werknemers hebben daar niks mee te maken.

31 mei 2024 om 23:26

Ik neem aan dat we met die overdreven bloemrijke taal Israel bedoelen? Zo'n Europees/duits bedrijf handelt gewoon naar de politieke strekking van onze overheden. Als Duitsland/europa pro-Palestina was verkochten ze aan Hamas. Vind het nogal kortzichtig en naief om daar zo op te reageren. Dan kunnen we net zo goed zeggen dat alle clubs hier die geen standpunt innemen tegen hun regering net zo slecht zijn.

31 mei 2024 om 23:34

@real8madrid ben het zo goed als altijd met je eens, maar je slaat de plank hier echt volledig mis. Wat een rare vergelijking en een miskenning van het feit dat een wapenleverancier die wapens levert aan een land die verdacht wordt door verschillende hoogste internationale gerechten van een aannemelijke genocide…Edit: politiek bediscussiëren is duidelijk niet je ding, hou het maar bij voetbal. ‘Als Europa pro Palestina was, verkochten ze aan hamas’. Sorry maar dit is echt een achterlijke opmerking. Dus Ierland, Spanje en Noorwegen leveren wapens aan hamas omdat ze pro Palestina zijn? 💀🤡

31 mei 2024 om 23:56

Real8Madrid wat een schandelijke reactie, dat jij nu in een land leeft waar alles koek en ei is wees daar dankbaar voor. Maar dat je zo een vergelijking maakt, terwijl Israël met die wapens die ze geleverd krijgen duizenden onschuldige kinderen moorden is echt een schande! Ik ben het helemaal eens met Unbeliebeble, je hebt hier een uitstekend reputatie op deze forum, maar die ben je momenteel echt keihard aan het afzwakken. Word is wakker man, en denk na voor je dingen roept. Open je ogen.

1 juni 2024 om 00:25

“overdreven bloemrijke taal” is wederom* een opvallend bagitaliserende reactie op een haast ongekende (gecreëerde) humanitaire ramp, waarbij mensen die zich uitspreken tegen de sponsor van deze aan genocide grenzende massamoord "niet zo overdreven moeten reageren". Duidelijk door wat voor brilletje je kijkt. (heel stoer hoor dit soort stevige meningen) Feit blijft dat Dortmund blijkbaar banden heeft met een kwaadaardig handelend bedrijf die medeplichtig is aan grootschalige kindermoorden en bewezen oorlogsmisdaden van de hoogste orde. Allemaal "overdreven" volgens jou. Trollolol. Geloof trouwens niet dat het PoLiTiEk BeLeiD is om wapens te leveren aan bezetingsregimes die duizenden kinderen vermoorden alsof het normaal is. Als er nou iemand naïef is in deze... alhoewel ik vrees dat dit soort opmerkelijke reacties voortkomen uit iets heel anders dan naïviteit... (*context:laatst iemand die McDonalds hypocrisie tov uithongeren kinderen Gaza aanstipte en hij toen ging ook al volledig tekeer over... halal eten (!) 🤷

1 juni 2024 om 00:47

Jullie vallen nu heen over Real8Madrid enkel omdat hij een, voor jullie, afwijkende mening heeft. Ik ben het verder ook nog eens met hem eens, dat terzijde.

Het op deze manier aanvliegen van een ander zijn mening en doen alsof deze volstrekt waanzinnig is enkel omdat jouw eigen denkbeeld afwijkt van diegene zijn mening is minstens zo afzwakkend van je eigen reputatie.

1 juni 2024 om 02:11

Dat je het met hem eens bent lijkt me duidelijk kijkend naar deze vreemde reactie. Maar laten we het erop houden dat voor de weldenkende meerderheid wereldwijd kinderen de absolute rode lijn zijn. Dat jullie twee zelfs dáár van 'willen afwijken' is overduidelijk, maar zeer zeker niet logisch of een respectabele opinie. Nogmaals, ooit waren kinderen een rode lijn waar iedere groep op aarde het over eens was, maar zelfs hier op VZ is dat klaarblijkelijk niet meer het geval...

1 juni 2024 om 08:01

Denk je dat ik het lachen vind dat er kinderen omkomen daar? Dat is natuurlijk absoluut het punt niet. Dit betekent natuurlijk alles behalve dat ik nu tegen een club moet zijn die een sponsor heeft die uiteindelijk gewoon zijn werk doet en de politieke denkwijze van zijn of haar land volgt.

Daarbij sta ik er iets anders in omdat ik vind dat ik in Nederland weinig mag vinden van een enorm precaire kwestie aan de andere kant van de wereld, waar ik niks begrijp van de sentimenten, belangen en gevaren. De mensen in Israël leven ook sinds jaar en dag in enorme dreiging van aanslagen en ander terreur hè.

Het is zo ontzettend veel groter dan “er komen kinderen om”. klein voorbeeldje: tien jaar terug hebben we per referendum de oorlog verklaard aan Oekraïne omdat er een vliegtuig uit de lucht geschoten is. Godzijdank was het referendum niet bindend, maar het geeft aan hoe snel er een sentiment kan heersen binnen een samenleving. Vergelijk dit kleine incident maar eens met wat er daar al jaren gebeurd en probeer er dan maar eens iets van te vinden. Zegt niks over of ik het eens ben met wat er gebeurd, ik heb alleen het recht niet om me op zo’n kinderachtige manier uit te spreken over zoiets complex, al helemaal niet over iets als een shirtsponsor dat gewoon het werk doet.

Ik laat me niet een mening opdringen omdat een aantal roeptoeters op VZ dat van mij verwachten, dan doet dat maar af aan mijn reputatie.

1 juni 2024 om 09:42

“al helemaal niet over iets als een shirtsponsor dat gewoon het werk doet.”

Dat is hem nou juist. Het is niet zomaar een sponsor. Slavernij was vroeger ook legaal. Op dit moment is een commerciele wapenbedrijf legaal.

Rheinmetall de nieuwe sponsor verkoopt ook aan Saudi-Arabië. Die wapens worden gebruikt tegen de bevolking van Yemen. Verkopen ook aan tal van Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse landen. Er is niks complex aan om tegen een wapenindustrie te zijn dat geld verdient zolang er conflicten speelt over de hele wereld.

Ik zie heel veel mensen op socials gestoord gedragen om deze keuze, las net dat Courtois de Cillessen is van Real Madrid en ik heb even hard gelachen. Buiten dingen in zijn persoonlijke wereld begrijp ik helemaal niks van die meningen. Lunin heeft het goed gedaan, tegen City toonde hij zijn klasse, in wat andere potjes heb ik heb ook dingen zien missen. Het doet er niet toe. Courtois is nu al een paar jaar de beste keeper ter wereld. Denk je dat ze bij Argentinie Messi niet opstellen als die terug komt van een lange blessure omdat Martinez of Dybala het zo goed heeft gedaan. Dit is topsport. Dit is de allergrootste wedstrijd in club voetbal, dan stel je no matter what je beste 11 op.
Verder hoop ik dat Dortmund wint!

31 mei 2024 om 23:26

Een aanvaller kun je niet vergelijken met een keeper. Plaats ook dit alles in de juiste context. Op basis van wedstrijden tegen Granada en Alavés gaan we nu het risico nemen dat Courtois helemaal weer zijn oude niveau heeft. Dat is gokken, want Lunin is dit seizoen zeer betrouwbaar gebleken en een onmisbare schakel voor ons succes. In een finale ga je niet gokken, maar kies je voor zekerheid.

Dat Lunin het dit seizoen *boven verwachting* goed deed neemt niets weg van Courtois' uitzonderlijke niveau èn zijn door fenomenale prestaties opgebouwde krediet. Bij de grote jongens spelen de beste jongetjes van de klas, en dat geldt natuurlijk al helemaal voor de Champions League F I N A L E

Triest, maar was te verwachten met een coach als Carlo. Hij stelt altijd de, op papier, beste 11; no exceptions. Courtois was voor zijn blessure top 3 keepers, maar na een seizoen afwezig door een zware blessure en op basis van nietszeggende wedstrijdjes tegen Granada en Alavés een toppresterende Lunin uit de basis schoppen is voor mij onverklaarbaar.

Had het prima gevonden als ze vanaf volgend seizoen de concurrenten op een eerlijke manier met elkaar mochten aangaan. Maar nu wordt de finale, waaraan Lunin een onmisbare en cruciale bijdrage heeft geleverd door zijn neus geboord.

1 juni 2024 om 00:41

Ja maar wie heeft er nou meer ervaring in UCL finale (k.o.) wedstrijden????? Voor Courtois zijn dit soort grote wedstrijden 'business as usual' terwijl Lunin een leuk seizoen draaide maar zichzelf nu op onbekend glad ijs begeeft. Genoeg top presterende spelers die 'chokede' (hoe schrijf je dit lol) op moment suprême, zie bijv City... Courtois is en blijft de betere keeper, dat Lunin dit seizoen in de buurt kwam van zijn niveau maakt hem niet automatisch de betere optie voor nota bene de belangrijkste wedstrijd denkbaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren