voetbalzone

Ancelotti: ‘Ja, hij mist twee kansen, maar hij geeft ook de assist bij de 3-1’

Erik van Dam31 jan 2015, 19:43
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2015, 19:43
Advertentie

Carlo Ancelotti en Real Madrid legden zaterdagavond de druk bij Barcelona, door op eigen veld met 4-1 te winnen bij Real Sociedad. Het verschil tussen de grootmachten is nu even vier punten, terwijl Barcelona zondag nog moet spelen en dan een wedstrijd méér heeft afgewerkt dan de Koninklijke. Bij afwezigheid van (de geschorste) Cristiano Ronaldo gaf Real Madrid echter wel gewoon thuis en dat stemde Ancelotti tevreden.

voetbalzone

“We begonnen niet goed aan de eerste helft, zoals ons wel vaker overkomt”, gaf Ancelotti aan, doelend op de snelle 0-1. “Dat deden we ook al tegen Córdoba en tegen Atlético Madrid, in de beker. We moeten echt beter aan wedstrijden gaan beginnen. Maar daarna voerden we de druk wel goed op en in de tweede helft vond ik ons uitstekend voetballen. We controleerden daarin gewoon de wedstrijd”, had de trainer van Real Madrid gezien.

Karim Benzema, die de derde en vierde treffer op zijn naam schreef, kreeg een compliment van de coach. “Hij speelde fantastisch! Hij heeft grote kwaliteiten en is erg effectief. Hij ondernam veel doelpogingen en zijn tweede treffer was erg mooi. We moeten hem sowieso waarderen om zijn speelstijl en de helpende hand, die hij ons elftal biedt. Hij is geen spits die alleen in het strafschopgebied opduikt: hij leeft altijd in de zestien meter.”

Gareth Bale beleefde niet zo’n beste middag: de Welshman miste een prima kans en schoot vanuit een vrije trap ruim over. Het kwam hem zelfs op gefluit van de tribunes te staan. Ancelotti koos ervoor zijn ster in bescherming te nemen. “Ik wil meer van dit soort wedstrijden van Bale zien. Hij deed het erg goed. Ja, hij mist twee kansen, maar hij geeft ook de assist bij de 3-1 van Benzema. Hij werkt voor en met zijn teamgenoten.”

Bezig met laden …