voetbalzone

Ancelotti kijkt ogen uit: ‘Dit kan echt niet, het was gewoon drie keer niks’

Daniel Cabot Kerkdijk07 feb 2015, 17:55
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2015, 17:55
Advertentie

Carlo Ancelotti was duidelijk teleurgesteld na de ontluisterende nederlaag van Real Madrid bij Atlético Madrid. De regerend landskampioen was liefst met 4-0 te sterk voor de koploper, die pas tien minuten voor tijd erin slaagde om een gericht schot op doel te lossen. “Het is heel eenvoudig. Atlético verdiende om te winnen omdat ze ons op alle fronten hebben afgetroefd: strijd, intensiteit, spel, alles”, erkende de oefenmeester na afloop.

voetbalzone

“In de komende dagen moeten we bekijken waarom dit zo is gelopen”, vervolgde Ancelotti. “Het spijt ons zeer. We zullen moeten gaan veranderen. Met deze instelling kunnen we niet de volgende wedstrijd in. Dit moet voorkomen worden. Alles ging mis. We waren elke keer te laat. We zaten niet in de wedstrijd. Niet één speler heeft goed gespeeld. Maar goed, we hebben slecht gespeeld, maar we staan nog bovenaan. Ik ga geen onrust zaaien.”

“Deze wedstrijd was in ieder geval bar- en barslecht. De slechtste van het seizoen. Maar ik heb vertrouwen in deze spelers. Na de nederlaag tegen Real Sociedad aan het begin van het seizoen stonden we wee op en dat zal nu ook gebeuren. Alle spelers hebben dat goed begrepen.” Atlético verloor dit seizoen niet één van de zes stadsderby’s. “Atlético heeft veel beter gespeeld, maar de conclusies worden pas aan het einde van het seizoen getrokken.”

“Ik ga deze wedstrijd zeker niet vergeten”, besloot Ancelotti. “We gaan kijken wat er fout is gegaan en wat we precies moeten verbeteren. Dit is niet normaal. De trainer moet zijn verantwoordelijkheid dragen en dat doe ik ook. Het was gewoon drie keer niks. Alles ging mis. Of ik voor een andere opstelling had moeten kiezen? Dit was de meest logische opstelling. Met deze aanval hebben we de Champions League en het WK voor clubteams gewonnen. Als ze in vorm zijn, spelen ze altijd. Het seizoen is nog lang en de beslissing valt pas aan het einde van het seizoen."

Bezig met laden …