voetbalzone

‘Ancelotti krijgt enorme bonus bij evenaren van prestatie Heynckes’

Bart Kruyt05 sep 2016, 10:30
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2016, 10:30
Advertentie

Het kampioenschap is ‘normaal’ geworden voor Bayern München, maar de Duitse topclub wil ook graag de beste van Europa zijn. Josep Guardiola slaagde er niet in om met Bayern de Champions League te winnen en nu gaat Carlo Ancelotti een poging wagen. Bij succes wordt hij flink rijker.

/

Volgens BILD krijgt Ancelotti een premie van liefst vijftien miljoen euro wanneer hij erin slaagt om met Bayern de treble te winnen: de Champions League, de landstitel en de DFB Pokal. Dit is der Rekordmeister pas een keer in de geschiedenis van de club gelukt, onder Jupp Heynckes in 2013. Guardiola zou dezelfde bonus krijgen als Ancelotti, maar faalde dus in zijn missie.

Ancelotti krijgt bij Bayern al een jaarsalaris van twaalf miljoen euro, exclusief premies, maar kan dit bedrag dus nog flink laten oplopen. De Italiaan won in zijn trainersloopbaan al drie keer de Champions League: twee keer met AC Milan en een keer met Real Madrid. In de groepsfase zit Bayern in de poule met Atlético Madrid, PSV en FK Rostov.

Bezig met laden …