voetbalzone

Ancelotti leeft mee: ‘We gaan proberen de finale voor hem te winnen’

Erik van Dam29 apr 2014, 23:33
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2014, 23:33
Advertentie

Carlo Ancelotti was na afloop van Bayern München-Real Madrid (0-4) uitermate blij en trots. De Italiaanse trainer had zijn team ruim zien winnen in Duitsland en daarmee voor het eerst sinds het seizoen 2001/02 weer een finaleplaats zien pakken. Toch verloor Ancelotti niet uit het oog dat hij in de eindstrijd op 24 mei een heel belangrijke speler moet missen: Xabi Alonso pakte onnodig geel en is er daardoor niet bij.

voetbalzone

“Ik vond het geen gele kaart waard”, zei Ancelotti over de prent die Alonso pakte in de eerste helft. “We zijn erg teleurgesteld voor Xabi, maar we gaan proberen de finale voor hem te winnen.” Ancelotti vond dat Real Madrid een welhaast volmaakte wedstrijd op de mat legde in de Allianz Arena. “Tegen zo’n gevaarlijke tegenstander speelden we geweldig goed. Vorige week waren we te sterk en nu nog eens.”

“Dat het 0-4 is geworden is wel verrassend, maar zo’n resultaat behaal je alleen met de perfecte prestatie. En dat hebben we gedaan. Het was voor dit elftal van groot belang dat we na drie mislukte halve finales weer eens de finale zouden bereiken. We gaan natuurlijk alles geven en zijn supergemotiveerd. We hebben vanavond laten zien wat we in huis hebben, deden alles goed”, vond Ancelotti.

Woensdagavond wordt duidelijk wie Real Madrid treft in de finale in Lissabon: Chelsea of Atlético Madrid. Na de 0-0 in Spanje van vorige week volgt nu de return op Stamford Bridge. “Ik zou niet weten wie van de twee ik moet kiezen. Chelsea heeft ervaring, maar Atlético Madrid speelt heel enthousiast en is ontzettend gretig”, aldus Ancelotti, die in het verleden zelf hoofdtrainer was in Londen. José Mourinho werkt er nu; dat was zijn voorganger bij Real Madrid.

Bezig met laden …