voetbalzone

Ancelotti reageert: ‘Ik had hem gewoon niet nodig tegen Atlético’

Daniel Cabot Kerkdijk23 aug 2014, 00:45
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2014, 00:45
Advertentie

Ángel Di Maria viel afgelopen dinsdag sterk in tijdens het eerste Supercopa-duel tussen Real Madrid en Atlético Madrid, maar vrijdag ontbrak de aanvaller in de wedstrijdselectie van Carlo Ancelotti. De afwezigheid van de Argentijns international voedde de geruchtenstroom over een aanstaand vertrek uit het Santiago Bernabéu. Zonder Di Maria verloor Real Madrid met 1-0.

Na afloop van het duel in het Vicente Calderón werd Ancelotti gevraagd waarom hij Di Maria buiten de selectie had gehouden. “Ik had hem vanavond gewoon niet nodig”, verzekerde de oefenmeester, die voor een aanval met James Rodriguez, Gareth Bale en Karim Benzema koos. Cristiano Ronaldo kwam alleen in de tweede helft binnen de lijnen. Rodriguez werd later vervangen door Isco. “Het was een technische beslissing. Meer niet”, verzekerde de oefenmeester.

Sami Khedira was volgens Spaanse media zonder toestemming naar Duitsland afgereisd toen hij in de ochtend hoorde dat hij niet bij de wedstrijdselectie zou zitten. De middenvelder bekeek het duel van zijn broer Rani, voetballer van RB Leipzig, met Erzgebirge Aue. Ancelotti ontkende dat de wereldkampioen geen toestemming van de club had gekregen. “Hij had toestemming en ik heb hem toestemming gegeven. Het interesseerde mij niet wat hij ging doen.”

Bezig met laden …