voetbalzone

Ancelotti stookt vuurtje op: ‘Zeven kandidaten voor de Champions League’

Dominic Mostert17 dec 2016, 16:17
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2016, 16:17
Advertentie

Bayern München werd deze week, niet voor het eerst in de recente geschiedenis, gekoppeld aan Arsenal in de achtste finales van de Champions League. Carlo Ancelotti ziet de komende tegenstander niet als kandidaat voor de eindwinst: volgens de oefenmeester zijn er zeven kanshebbers, waar de Londenaren niet onder vallen.

/

"Er zijn zeven teams die de trofee kunnen winnen: Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Paris Saint-Germain, Juventus en Bayern. Ik kan niet zeggen dat ik een andere kandidaat zie", vlakt hij behalve Arsenal ook onder meer competitiegenoot Borussia Dortmund uit. "Bayern heeft drie jaar op rij de halve finale bereikt. Wij hopen de Champions League dit jaar te winnen. Als dat niet lukt, willen we minstens de finale halen."

In eigen land is Bayern verwikkeld in een titelstrijd met RB Leipzig als voornaamste uitdager. Ancelotti zegt tegen AS dat hij liever de Champions League dan de Bundesliga wint. "Ik heb de Bundesliga nog nooit gewonnen. Maar ik win altijd liever de Champions League dan een nationale competitie", verklaart hij. De wedstrijden tegen Arsenal staan op 15 februari en 7 maart van het nieuwe jaar op het programma.

Bezig met laden …