voetbalzone

Ancelotti: ‘Tot aan de strafschop hadden we alles onder controle’

Erik van Dam07 jan 2015, 22:22
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2015, 22:22
Advertentie

Real Madrid verloor woensdagavond de heenwedstrijd tegen Atlético Madrid in de achtste finales van het Spaanse bekertoernooi. De Koninklijke, die vorig seizoen ten koste van Barcelona de finale wist te winnen, ging met 2-0 onderuit door doelpunten van Raúl García en José Giménez. Verliezend trainer Carlo Ancelotti vond dat er weinig aan de hand was met zijn elftal, totdat Atlético een kwartier onderweg na rust een penalty kreeg.

voetbalzone

Ancelotti besloot Cristiano Ronaldo op de bank te laten beginnen, omdat hij de Portugese ster wat moe vond overkomen de laatste dagen. “We hebben daarom besloten dat hij pas na rust zou invallen”, legde de Italiaanse coach na de wedstrijd uit. Dat Ronaldo niet van meet af aan meespeelde, maakte in de ogen van Ancelotti niet zoveel uit voor het spelverloop. “Tot aan de strafschop hadden we alles onder controle.”

“Atlético verdedigde erg goed, zoals het altijd doet, heel georganiseerd. Wij hadden meer diepte nodig in ons spel en daar ontbrak het ons aan: te veel ballen gingen naar de zijkanten. Of dat aan Gareth Bale lag? Nee, aan het team. Karim Benzema heeft gewoon te weinig kansen gekregen in de punt”, aldus Ancelotti. Het woord crisis wilde hij absoluut niet bezigen, nadat er zondag al verloren werd bij Valencia. “Nee, dat zou overdreven zijn. We zijn niet blij, maar we moeten gewoon weer snel winnen.”

Bezig met laden …