voetbalzone

Ancelotti: 'Vergeet niet dat Arsenal thuis won door een fout van Neuer'

Matthijs van Laar04 nov 2015, 10:50
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2015, 10:50
Advertentie

Arsenal won twee weken geleden van Bayern München, maar de Londenaren beginnen woensdag als underdog aan de tweede ontmoeting met de Duitse grootmacht. Carlo Ancelotti vertelt in gesprek met Goal dat het elftal van Arsène Wenger normaal gesproken aan een kansloze missie begint op bezoek in de Allianz Arena.

voetbalzone

De enige manier om nogmaals te stunten, is door snel toe te slaan. “Gebruik maken van de snelheid van de aanvallers, dat is de enige manier”, denkt de ex-coach van clubs als AC Milan en Real Madrid. “Maar in München zal het heel, heel erg lastig worden. Laten we niet vergeten dat Arsenal thuis won dankzij een fout van de beste keeper ter wereld, Manuel Neuer.”

Ancelotti beschouwt Bayern ook dit jaar als topfavoriet voor de Champions League, al wijst hij wel op de tekortkomingen van de Bundesliga als competitieve liga. In de beslissende fase van het Europes seizoen, is der Rekordmeister vaak al kampioen van Duitsland, waardoor de scherpte verdwijnt. “Dat is het enige risico. Ze kunnen te veel op hun lauweren rusten. Maar de afgelopen twee seizoenen stonden ze gewoon in de halve finale. Ze waren er dus dichtbij.”

Bezig met laden …