voetbalzone

Ancelotti wacht op het juiste moment: ‘Die ervaring in 1994 was mooi’

Erik van Dam14 mrt 2015, 07:21
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2015, 07:21
Advertentie

Carlo Ancelotti is een van de meest succesvolle trainers aller tijden. Samen met Bob Paisley is hij de enige die de Europa Cup I/Champions League drie keer won als coach en hij is een van de slechts vijf trainers die zich met twee verschillende clubs kroonde tot de beste van Europa. Op dit moment werkt de Italiaan met veel plezier bij Real Madrid, maar in zijn vaderland hoopt men dat Ancelotti ooit het ambt van bondscoach aanvaardt.

voetbalzone

Op dit moment heeft Antonio Conte het voor het zeggen bij Italië en in hem heeft men veel vertrouwen. Ancelotti steunt Conte ook ten volste en heeft nog niet de behoefte, bondscoach te zijn. “Ik zou het wel willen, maar pas als ik de drive verlies om dagelijks bezig te zijn met een groep. Op dit moment wil ik dat nog steeds het liefst. Maar er is zoiets als het lot in de voetballerij”, weet de ervaren succestrainer.

“In 1994 was ik assistent van Arrigo Sacchi tijdens het WK in de Verenigde Staten. Die ervaring was heel mooi. Ik heb van hem veel geleerd over de omgang met spelers”, aldus Ancelotti in gesprek met La Gazzetta dello Sport. Hij heeft nog een contract tot medio 2016 bij Real Madrid en is al eens in verband gebracht met een terugkeer naar de Premier League. Manchester United en Manchester City zouden aan hem denken voor het seizoen 2015/16. Nu werken zij nog met Louis van Gaal en Manuel Pellegrini.

Bezig met laden …