voetbalzone

'Ancelotti was ook bij prolongeren van Champions League ontslagen'

Bart Kruyt17 jun 2015, 19:09
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2015, 19:09
Advertentie

Real Madrid greep in het afgelopen seizoen naast de landstitel, de Copa del Rey en de Champions League en Florentino Pérez besloot om een trainerswissel door te voeren. Ondanks de steun van de spelersgroep moest Carlo Ancelotti vertrekken; hij is in het Santiago Bernabéu vervangen door Rafael Benítez. Met de geboren Madrileen gaat Real op jacht naar nieuwe successen.

voetbalzone

Er werd gedacht dat Ancelotti ontslagen werd wegens het gebrek aan hoofdprijzen in zijn tweede seizoen, maar volgens Luciano Moggi was maanden geleden al besloten dat de Italiaan zou worden vervangen. Zelfs bij het prolongeren van de Champions League zou Benítez zijn gekomen, meent Moggi: "Florentino heeft dat tegen mij gezegd", wordt de Italiaan geciteerd door AS.

"Het was al maandenlang duidelijk dat Benítez de nieuwe hoofdtrainer van Real zou worden, ook al beweert Florentino anders", claimt Moggi. Hij vraagt zich af of Benítez de juiste man is voor de grootste club ter wereld: "Ik ben niet overtuigd van hem, hij heeft spelers als Marek Hamsik niet beter gemaakt. Bovendien eindigde Napoli slechts als vijfde, dat was duidelijk niet goed genoeg."

Bezig met laden …