voetbalzone

Ancelotti: 'We moeten gewoon duidelijk zijn: we spelen heel erg slecht'

Bart Kruyt10 mrt 2015, 22:45
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2015, 22:45
Advertentie

Real Madrid kwam dinsdagavond met de schrik vrij. De ploeg van Carlo Ancelotti leek na de 2-0 overwinning in Gelsenkirchen al zo goed als zeker van een plaats in de kwartfinale van de Champions League, maar verloor in eigen huis met 3-4 van Schalke 04. Wanneer de Duitsers nog een doelpunt meer hadden gemaakt, dan was de titelhouder uitgeschakeld geweest.

voetbalzone

De supporters van Real floten de eigen ploeg na het laatste fluitsignaal hard uit en Ancelotti zei na afloop dat hij dat goed kon begrijpen. "Het is moeilijk om met een uitleg te komen, of eigenlijk heel simpel", zei de Italiaan. "Alles ging gewoon fout. We speelden heel slecht en hebben het van de eerste tot de laatste minuut moeilijk gehad. Het gefluit van de supporters is terecht en ik hoop dat dit alleen maar motiverend zal werken voor de komende wedstrijden."

"We hadden problemen met alles wat er in deze wedstrijd gebeurde", vervolgde Ancelotti. "Maar het grootste probleem was natuurlijk de verdediging, want je kan in een thuiswedstrijd niet vier tegendoelpunten krijgen. Onze organisatie stond niet goed, maar ook aanvallend deden we het niet goed. We moeten gewoon duidelijk zijn: we spelen heel erg slecht. Het is moeilijk om te begrijpen hoe dat kan, als je hebt gezien wat we tot december hebben gedaan."

Iker Casillas en Gareth Bale zijn op het moment de meest bekritiseerde spelers bij Real, maar Ancelotti wilde niet over individuen praten. "Ik heb vertrouwen in al mijn spelers, zij kunnen deze problemen oplossen", benadrukte Ancelotti. "We zijn ons vertrouwen en onze identiteit verloren en dat moeten we terug zien te vinden. Een ontslag? Daar denk ik niet aan. Ik probeer gewoon mijn werk te doen en het team beter te laten spelen."

Bezig met laden …