voetbalzone

‘Ancelotti zei meteen dat ik hem een Champions League schuldig ben’

Erik van Dam16 aug 2013, 18:18
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2013, 18:18
Advertentie

Xabi Alonso was de afgelopen drie jaar steeds één stap verwijderd van het bereiken van de Champions League-finale. Real Madrid haalde steeds de laatste vier, maar werd uitgeschakeld door Barcelona (2011), Bayern München (2012) en Borussia Dortmund (2013). De enige Europese hoofdprijs die de Spanjaard won blijft zodoende de Champions League met Liverpool, in 2005.

/

Alonso zal de bizarre overwinning op AC Milan uit dat seizoen niet snel vergeten, maar dat geldt ook voor Carlo Ancelotti. Hij was destijds trainer van de verliezend finalist, die bij rust met 0-3 voorstond maar toch nog de wedstrijd uit handen gaf. Ancelotti herinnerde Alonso aan de bewuste finale, toen de twee elkaar voor het eerst spraken na de aanstelling van de trainer bij Real Madrid.

“Het eerste dat Ancelotti tegen me zei, was dat ik hem een Champions League schuldig ben”, zegt de 31-jarige Alonso tegen El Mundo Deportivo. Hij hoopt op een voorspoedige samenwerking met de Italiaanse trainer, die deze zomer José Mourinho opvolgde in de Spaanse hoofdstad. Alonso bewaart goede herinneringen aan de Portugees en ziet geen reden naar hem uit te halen, nu hij weg is.

“Mourinho respecteert de spelers die hard werken voor het team. Mijn vader was vroeger trainer, dus ik ben gewend aan een milieu waar veel respect was voor types zoals hij. Het is moeilijk om 25 spelers in de hand te houden”, zegt Alonso. De routinier bevindt zich in zijn laatste contractjaar in Madrid. Naar verluidt zijn er achter de schermen al gesprekken gaande over een verlenging.

Bezig met laden …