voetbalzone

Andalusië vanaf komend seizoen met vier clubs in Primera División

Daniel Cabot Kerkdijk18 jun 2011, 22:56
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2011, 22:56
Advertentie

Granada heeft zich zaterdagavond van het derde en laatste promotieticket voor de Primera División verzekerd. In navolging van Real Betis en Rayo Vallecano, die zich rechtstreeks plaatsten, verlaat ook de Andalusische club de Segunda División. In de finale van de play-offs dolf Elche het onderspit.

Granada en Elche hadden elkaar afgelopen week in de heenwedstrijd op 0-0 gehouden en dat was eigenlijk een wonder. In de blessuretijd van de krachtmeting in Granada keerde de doelman van de uitploeg twee strafschoppen. De eerste inzet van Abel Gómez was een prooi voor Jaime. Toen deze moest worden overgenomen, koos Gómez voor de andere hoek, maar Jaime was weer attent.

De tweede ontmoeting in Elche eindigde zaterdag in 1-1 en dat was voor Granada voldoende om de Primera División te bereiken. De Zuid-Spanjaarden werken samen met Udinese en hebben daaraan de aanwezigheid van onder meer Jonathan Mensah, Alex Geijo en Fabián Orellana te danken. Streekgenoten als Real Betis, Málaga en Sevilla komen reeds op het hoogste niveau uit.

Bezig met laden …