voetbalzone

‘Andere clubs wachtten tot we failliet gingen voor de goedkope spelers’

Gijs Freriks22 jun 2016, 21:55
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2016, 21:55
Advertentie

FC Twente werkte woensdag zijn eerste training in de aanloop naar het nieuwe seizoen af en de opluchting was op het sportcomplex in Hengelo groot. Technisch directeur Ted van Leeuwen weet echter dat hij geen moment kan stilzetten en direct in actie moet komen om de selectie op Eredivisieniveau te krijgen.

/

De bestuurder geeft in een interview met Metro aan dat hij vijftien eerste selectiespelers heeft, waarvan er drie keeper zijn. Daar moet dus het nodige bij komen. “Ik zie een verbrokkeld gebit, dat we zo snel mogelijk weer in elkaar moeten schroeven. We hebben negen weken lang niks kunnen doen. Andere clubs wachtten af totdat we failliet gingen, want dan konden ze spelers goedkoper aantrekken. Hierdoor moesten wij ook wachten.”

De spelers van Twente waren net als de rest opgelucht; doelman Nick Marsman zei dat iedereen het ‘heel zwaar’ heeft gehad, maar dat men ook naar elkaar is toegegroeid: “Dit geeft me dan ook een heel erg goed gevoel.” Verdediger Hidde ter Avest is ook blij dat er nu duidelijkheid is: “Ik had me er al op ingesteld dat we volgend seizoen naar Oss en Sittard moesten.”

Bezig met laden …