voetbalzone

Anderlecht betaalt vijf miljoen en heeft achttienjarige spits binnen

Erik van Dam12 aug 2013, 17:59
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2013, 17:59
Advertentie

Anderlecht heeft de komst van Aleksandar Mitrovic maandag afgerond. De club uit Brussel maakt via de officiële kanalen bekend dat de achttienjarige Serviër zich voor vijf seizoenen verbonden heeft aan Paars-Wit. Naar verluidt betalen de Belgen het riante bedrag van vijf miljoen euro voor de getalenteerde spits, die over wordt genomen van Partizan Belgrado uit zijn vaderland.

/

Mitrovic maakte twee jaar geleden zijn profdebuut in dienst van Teleoptik Beograd. Stadsgenoot Partizan was er als de kippen bij om de getalenteerde aanvaller weg te halen. Daar ontwikkelde Mitrovic zich nog verder en was hij in zijn debuutseizoen al goed voor tien doelpunten. Ook dit seizoen is hij sterk begonnen: in de eerste competitiewedstrijd tegen Novi Pazar maakte hij er direct twee, zaterdag.

Zijn dienstverband bij Partizan blijft beperkt tot ruim een jaar. De club maakte maandagmiddag al bekend dat het Mitrovic verkocht had aan Anderlecht en ook de club van John van den Brom bevestigt dat nieuws nu. Manager Herman Van Holsbeeck uit zijn tevredenheid over de komst van het grote talent. “Ik ben erg tevreden met deze historische transfer. Mitrovic naar Brussel halen was een prioriteit van de sportieve cel van RSC Anderlecht”, zegt hij.

Bezig met laden …