voetbalzone

Anderlecht en Cercle komen elkaar toch twee keer tegen in beker

Bart Kruyt21 jan 2010, 21:16
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2010, 21:16
Advertentie

De kwartfinale in de Belgische beker tussen Anderlecht en Cercle Brugge wordt toch over twee duels gespeeld. De KBVB had in een eerder stadium besloten om één duel af te gelasten, aangezien de wedstrijd in de vorige ronde tussen Zulte Waregem en Cercle tot drie keer toe werd uitgesteld. Er komen nu echter toch twee wedstrijden.

De KBVB heeft besloten om de competitiewedstrijd tussen Cercle en Charleroi, die voor dit weekend op het programma stond, uit te stellen. Anderlecht had sowieso al een vrije speelronde, waardoor de twee ploegen elkaar dit zaterdag kunnen treffen in Brugge. Op woensdag volgt vervolgens de return bij Anderlecht.

Cercle-voorzitter Frans Schotte is blij met de oplossing. “Dit was wat we beoogden”, zei hij. “Dit is het enige juiste. Wij hebben altijd gesteld dat de regels voor alle partijen gelijk moeten zijn en dat wat afgesproken is ook gerespecteerd moet worden. De bond heeft zijn foute beslissing rechtgezet.”

De KBVB had eerder besloten om de thuiswedstrijd van Cercle (dat Zulte Waregem dus wist uit te schakelen) van het programma te halen, maar dit was tegen het zere been van de club. Het bestuur ging tegen de beslissing in beroep en zag dit het gewenste resultaat opleveren. De overige teams die nog in de beker zitten speelden woensdagavond al hun eerste wedstrijd in de kwartfinale.

Bezig met laden …