Anderlecht faalt in afronding maar wint wel

19 apr 2009, 20:02
Laatst bijgewerkt: 19 apr 2009, 20:02
Bij Standard Luik ging het zaterdag heel wat eenvoudiger, maar ook Anderlecht heeft geen steek laten vallen in de strijd om de Belgische landstitel. Paars-Wit scoorde één keer op bezoek bij subtopper Westerlo, en dat bleek precies genoeg om drie punten aan de confrontatie over te houden: 0-1. Tom de Sutter was de gevierde man.

Dat de Brusselaars de treffer pas na rust mochten verwelkomen hadden ze volledig aan zichzelf te wijten. Anderlecht had de eerste 45 minuten het beste van het spel, maar wist de bal niet één keer langs de sterk keepende Yves de Winter te krijgen. De doelman van Westerlo hield Jelle van Damme, Guillaume Gillet en De Sutter van scoren af, terwijl de thuisploeg daar aan de andere kant weinig tegenover kon stellen.

Tien minuten na de pauze was het dan eindelijk wel raak. Mbark Boussoufa ontdeed zich met een handige beweging van zijn directe tegenstander, en met een strakke voorzet bereikte de kleine spelverdeler De Sutter. De aanvaller twijfelde niet, en kopte de bal met grote snelheid in de netten achter de dit keer wel kansloze De Winter.

Ook daarna kreeg Anderlecht veel goede kansen om het karwei definitief te klaren, maar gebrek aan scherpte en wederom goed keeperswerk van De Winter voorkwamen dat de marge tussen beide teams verder opliep. De overwinning ging echter verdiend naar de bezoekers, die nu, met nog vier wedstrijden te gaan, zowel in punten als in wedstrijden weer gelijk staan met Standard Luik.