voetbalzone

Anderlecht laat Pareja naar Spelen gaan

09 jul 2008, 20:00
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2008, 20:00
Advertentie
Eindelijk goed nieuws voor Sergio Batiste. De bondscoach van het Argentijnse Olympisch elftal heeft van Anderlecht toestemming gekregen om Nicolas Pareja als dispensatiespeler naar de Olympische Spelen in Peking mee te nemen. Eerder ving de keuzeheer bot bij Internazionale en Real Madrid.

In eerste instantie koos Batiste voor Juan Román Riquelme (Boca Juniors), Javier Mascherano (Liverpool) en Nicolás Burdisso (Internazionale) als dispensatiespelers. Internazionale gaf echter geen toestemming aan Burdisso, terwijl Real Madrid ook niet bereid was om Gabriel Heinze af te staan voor het evenement in Peking.

Anderlecht had minder moeite met het verzoek van Batiste. "Dit is sportief een groot verlies voor Anderlecht, maar het is een unieke kans die Nico niet mag laten liggen", vertelt trainer Ariël Jacobs op de clubsite. "Uiteindelijk is dit ook de verdienste van Anderlecht. Hij kwam binnen als een onbekende Argentijn en heeft het inmiddels geschopt tot het Olympisch elftal van Argentinië."

Toch kan zijn afwezigheid in de voorbereiding Pareja parten gaan spelen. "Nicolás weet dat hij zich bij zijn terugkeer zal moeten schikken naar de situatie. Hij zal geen basisplaats kunnen opeisen omdat hij deel uitmaakte van de Argentijnse Olympische ploeg", aldus Jacobs. De 24-jarige verdediger kwam in 2006 over van Argentinos Juniors en speelde tot dusverre 39 duels in de hoofdmacht van de Brusselaars.
Bezig met laden …