Anderlecht mist in klassieker gouden kans op aansluiting met Standard

Gijs Freriks22 dec 2013, 18:55
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2013, 18:55

Anderlecht heeft nagelaten om op één punt te komen van Standard Luik. De ploeg van John van den Brom speelde zondagavond op Sclessin met 1-1 gelijk en heeft nu 41 punten, 5 minder dan de koploper uit Wallonië. Bij Paars-Wit, dat het donderdag nog opneemt tegen Zulte Waregem, kwamen Demy de Zeeuw en Bram Nuytinck niet in actie. De Nederlanders bleven de hele wedstrijd op de bank zitten.

/

Standard verloor dit seizoen pas één keer (Zulte, 1-0) en bleef ook zondag gevrijwaard van een nederlaag. Les Rouches gingen de rust in met een achterstand, maar hadden zelf eigenlijk voor moeten staan. De gastheer was bijna doorlopend de betere ploeg en kreeg genoeg kansen om te scoren. Imoh Ezekiel kopte vanuit buitenspelpositie tegen de lat en Laurent Ciman raakte eveneens het houtwerk. Na twintig minuten tekende Dennis Praet voor de 0-1, door na een pass van Anthony Vanden Borre de doelman te omspelen en binnen te tikken. Na deze goal verdween het vuur uit de partij, maar in de slotminuut van de eerste helft hadden de gasten zelfs nog een keer kunnen scoren. De inzet van Cheikhou Kouyaté werd echter van de lijn gehaald door Ciman.

In de tweede helft waren de partijen meer aan elkaar gewaagd, want Anderlecht slaagde er beter in Standard terug te dringen. Toch sloeg de gastheer na een klein uur toe: Michy Batshuayi ontving de bal van Paul-José Mpoku en schoot uit de draai binnen. Eji Kawashimi behield Standard hierna met reddingen op pogingen van Gillet en Aleksandar Mitrovic voor een nieuwe achterstand. In de slotfase werd het slordiger en waren doelkansen schaars. Het bleef dan ook bij een remise aan de Maas. Het Standard van Guy Luzon is nu al tien wedstrijden op rij ongeslagen, terwijl Anderlecht na drie zeges op rij weer puntenverlies leed.