voetbalzone

Anderlecht moet vrezen voor koppositie na nieuw puntverlies

Matthijs van Laar06 apr 2013, 20:00
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2013, 20:00
Advertentie

Ruim een maand geleden was er nog geen vuiltje aan de lucht voor Anderlecht, maar de ploeg van John van den Brom staat op het punt het goede werk van eerder dit seizoen volledig teniet te doen. Sinds de start van zogeheten Play-Off I (kampioenscompetitie) en de daarmee gepaarde gaande puntenhalvering, verloor Paars-Wit van Racing Genk, terwijl de Belgische grootmacht zaterdag niet verder kwam dan een remise bij Standard Luik: 0-0. Wanneer Zulte Waregem zondag wint, neemt die ploeg de koppositie van de Brusselaars over.

/

Het was op z’n zachtst gezegd weinig onderhoudend, de eerste helft in het Stade Maurice Dufrasne van Luik. De angst regeerde bij beide teams en veel meer dan een aantal kleine mogelijkheden aan beide kanten viel er dan ook niet te aanschouwen. Namens de bezoekers uit Brussel toonde basisklant Demy de Zeeuw dreigend, terwijl ook verdediger Cheikou Kouyaté zich liet gelden in de buurt van Eiji Kawashima. Paul-José Mpotu en Frédéric Bulot deden dat namens Standard, maar zij kregen Silvio Proto niet op zijn knieën.

Het spelbeeld veranderde na de pauze drastisch. Standard, dat enkel bij winst gebaat was, gooide de schroom van zich af en zette alles op de aanval. De Rouches pinden Anderlecht vast op de eigen helft en kregen ook kansen op een treffer. Met name Kensuke Nagai had reden om zich schuldig te voelen: de Japanner verscheen oog-in-oog met Proto, maar stiftte de bal niet alleen over de doelman heen, maar ook naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Met het nodige kunst- en vliegwerk bleef de defensie van de Brusselaars, met Bram Nuytinck, zo tot aan het laatste fluitsignaal overeind.

Bezig met laden …