Anderlecht overklast Gent in eerste helft en wint vrij gemakkelijk

Robert Smid25 apr 2010, 22:31
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2010, 22:31

Anderlecht blijft doorgaan waarmee het de rest van het seizoen al bezig was: winnen. De landskampioen, die vorige week de marge zo uit wist te breiden dat ze niet meer waren te achterhalen, hoeft nergens meer voor te spelen. De thuisploeg ging er echter vol op en pakte Gent met een 4-2 overwinning in. Vooral de eerste helft was om van te smullen.

Niets leek erop dat Anderlecht rustig achterover ging hangen en de kantjes eraf zou lopen. Vanaf de eerste seconde ging de thuisploeg helemaal los in het eigen Constant Vanden Stockstadion en bezorgde het de supporters een fijn eerste kwartier. Het publiek had de eigen stoelen nog niet opgewarmd, of Jelle van Damme kopte de 1-0 al na twee minuten binnen.

Dat was echter nog niet genoeg voor de ploeg van Ariël Jacobs. Na elf minuten mocht Guillaume Gillet door de defensie van Gent snijden en kon hij Matias Suárez bedienen, die koel bleef en intikte. En nog vier minuten later was de marge alweer vergroot naar drie doelpunten, toen Thomas Chatelle een schitterend doelpunt wist te produceren. Een ware slachtpartij dreigde voor Gent.

De paars-witte storm ging weliswaar wat liggen, maar Anderlecht trakteerde de fans op een ware galashow. Met veel balbezit, hakjes en schitterende bewegingen leek de ploeg vleugels te hebben. Na de rust wilde Gent echter laten zien wat het in huis had en kwam het met andere intenties het veld op. Sterker nog: de Buffalo’s leken de wedstrijd om te willen keren. Na zeventig minuten stond het plotseling 3-2 dankzij doelpunten van Elimane Coulibaly en Christoph Grondin.

Anderlecht had niet lang nodig om weer wakker te worden, want een minuutje na de 3-2 was de marge alweer twee doelpunten door Gillet. De thuisploeg haalde professioneel het tempo uit het spel en consolideerde, waardoor de landskampioen alsnog kon freewheelen naar een 4-2 overwinning. Voor Gent was de nummer één van België een te lastige horde om te nemen: het blijft spannend om de tweede plek in de Pro League.