Anderlecht profiteert van halve misstap Standard

08 aug 2009, 22:06
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2009, 22:06
Anderlecht heeft na twee speeldagen in de Jupiler Pro League al een voorsprong van vier punten op Standard Luik opgebouwd. De titelverdediger kwam vrijdag opnieuw niet verder dan een gelijkspel. Onder leiding van Lucas Biglia deed Anderlecht tegen Cercle Brugge wel goede zaken. RC Genk en Zulte-Waregem speelden gelijk.

Anderlecht - Cercle Brugge 3-2
Een messcherpe counter van de thuisploeg leverde na twaalf minuten de eerste treffer op. Na een afgemeten voorzet van Jelle Van Damme kopte Matthias Súarez bij de tweede paal raak. Tegen de verhouding in kwamen de Bruggelingen uit het niets op gelijke hoogte. Anthony Portier gleed een vrije trap van Oleg Iachtchouk binnen.

Anderlecht ging alsnog rusten met een verdiende voorsprong. Na een mooie aanval over diverse schijven gaf Lucas Biglia voor op Mbark Boussoufa maar het was Frederik Boi die zijn eigen doelman Jo Coppens op het verkeerde been zette: 2-1. Een knal van Boussoufa, op aangeven van opnieuw Biglia, betekende treffer nummer drie.

Na een goede redding van Coppens op een schot van Tom De Sutter schakelde Cercle een tandje bij en zorgde Thomas Buffel bij de tweede paal op aangeven van Iachtchouk voor de aansluitingstreffer. De voorsprong van Anderlecht kwam niet meer in gevaar. Coppens liet Thomas Chatelle en Boussoufa niet de 4-2 maken.

Zulte-Waregem - RC Genk 2-2
Na tien minuten spelen kwam het bezoek in het Regenboogstadion op voorsprong. Een vrije trap van Daniël Töszer belandde via Khaleem Hyland achter doelman Sammy Bossut: 0-1. Enkele minuten later viel al de gelijkmaker. Na een omstreden hoekschop van Franck Berrier kopte Karel D'Haene de 1-1 tegen de netten.

Na een half uur spelen stond Genk al met tien man op het veld. João Carlos kreeg geel voor een tackle en daarna nog een prent voor commentaar op de leiding. Door een knappe treffer van Teddy Chevalier kwam Zulte verdiend aan de leiding, maar Töszer maakte vanaf de stip de 2-2 na een overtreding van Bossut op Moussa Koita.

Koita was in de slotfase nog dicht bij een derde doelpunt maar de lat voorkwam de 2-3. Het alumnium stond aan de andere kant van het veld ook een treffer in de weg. Chris Makiese vond Davino Verhulst op zijn weg, waarna Ernest Nfor de paal raakte. Bossut stond in de slotfase een winnend doelpunt van Jelle Vossen in de weg.

Westerlo - KV Kortrijk 1-1
Een heerlijke vrije trap van Karim Belhocine opende na elf minuten spelen de score in het Kuipke: 0-1. Nog voor rust maakte de thuisploeg de minieme achterstand ongedaan. Bertin Tomou kreeg alle gelegenheid om doelman Glenn Verbauwhede te passeren. Na rust was Westerlo beter maar liet het minimaal één keer te scoren.