Anderlecht weer helemaal terug in titelrace na overwinning in Genk

Daniel Cabot Kerkdijk31 okt 2010, 18:55
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2010, 18:55

Racing Genk ziet haar voorsprong op de concurrentie alsmaar slinken. De koploper kon zondagavond niet voorkomen dat regerend landskampioen Anderlecht met drie punten uit de Cristal Arena vertrok: 1-2. Door de zege wippen de Brusselaars opnieuw over AA Gent naar de tweede plaats en bedraagt de achterstand op Genk nog maar twee punten. Romelu Lukaku zorgde voor de winnende treffer.

Anderlecht begon beter aan de wedstrijd en kwam ook na tien minuten spelen verdiend op voorsprong. Mbark Boussoufa trapte op de paal, Sacha Kljestan tikte in de rebound de bal achter doelman Thibaut Courtois: 0-1. De thuisploeg kwam in het eerste bedrijf niet bepaald uit de verf en moest lijdzaam toezien hoe Anderlecht het betere van het spel had. Toch kwam de koploper langszij. Cheikhou Kouyaté speelde slecht terug op Boussoufa, Thomas Buffel profiteerde en maakt het ijskoud af door de bal over de uitgekomen doelman Silvio Proto te stiften: 1-1.

Na de gelijkmaker verwaterde de wedstrijd tot aan de rust. Beide ploegen keken de kat uit de boom en zetten de doelmannen niet meer aan het werk. Enkele minuten na de onderbreking namen de Brusselaars weer de leiding. Na een uitstekende voorzet van Jonathan Legear kopte Lukaku de bal in de verste hoek achter Courtois: 1-2. Genk wilde daarna wel, maar het ontbeerde de ingevingen van Kevin De Bruyne en Marvin Ogunjimi. Een goal van Buffel werd wegens buitenspel afgekeurd. Een slotoffensief leverde de ploeg van Frank Vercauteren evenmin resultaat op.