voetbalzone

Anderlecht wint in Gent en blijft in de buurt van koploper Genk

Matthijs van Laar14 nov 2010, 19:02
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2010, 19:02
Advertentie

Anderlecht heeft zich zondagavond opgeworpen als de voornaamste uitdager van koploper Racing Genk. Paars-Wit won het cruciale uitduel bij AA Gent, dat vooraf precies evenveel punten had vergaard. Door de zege komt Anderlecht weer op twee punten van Genk, terwijl AA Gent op vijf punten blijft staan en voorlopig een pas op de plaats moet maken.

/

Op de eerste helft in het Jules Ottenstadion viel geen peil te trekken. Zowel Gent als Anderlecht begonnen bevlogen en zochten de aanval in de hoop op de openingstreffer. Echt grote kansen leverde dat niet op, maar saai werd het evenwel nooit. AA Gent nam na een half uurtje spelen het heft iets in handen, maar moest waakzaam blijven. Zo was Romelu Lukaku een keer gevaarlijk, en was het aan de overzijde Elimane Coulibaly die paniek veroorzaakte. Zijn schot van dichtbij kon echter worden gekeerd door Sylvio Proto.

Na de pauze schoten de gasten uit Brussel het best uit de startblokken, en was het gauw gedaan met de gelijke stand. Lukaku toonde zijn klasse, en zorgde ervoor dat ploegmaat Kanu alleen nog zijn voet tegen de bal hoefde te plaatsen om te scoren. Nog nauwelijks bekomen van die klap, moest Gent-doelman Bojan Jorgacevic een uiterste krachtsinspanning leveren om een inzet van zijn eigen verdediger Mario Baric uit het doel te ranselen.

Gent herpakte zich vervolgens, en kwam na een uur spelen verdiend op gelijke hoogte. Yassine El Ghanassy schoot op de vuisten van Proto, die de bal echter in de loop van Zlatan Ljubijankic werkte. De Sloveen hoefde enkel binnen te tikken. Een overtreding op Jonathan Legear in de Gentse zestien bleek uiteindelijk doorslaggevend. Scheidsrechter Jerome Efong Nzolo wees gedecideerd naar de stip, en zag Lukaku die buitenkans benutten. In de slotfase die volgde kreeg de thuisploeg nog enkele goede kansen op de 2-2, maar met hangen en wurgen bleef Anderlecht op de been.

Bezig met laden …