Anderlecht wint niet van negen man Standard Luik, Racing Genk loopt in

Bart Kruyt27 okt 2013, 18:58
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2013, 18:58

Anderlecht is er niet in geslaagd om in te lopen op koploper Standard Luik. De ploeg van John van den Brom kwam niet verder dan een gelijkspel, terwijl Standard de wedstrijd met negen man beëindigde. Afgelopen donderdag kreeg Standard in de Europa League-wedstrijd tegen Red Bull Salzburg overigens ook al twee keer rood. Eerder op de zondagmiddag won het Racing Genk van Mario Been knap bij Club Brugge: 0-2. Genk heeft nu maar drie punten minder dan Standard.

/

Anderlecht - Standard Luik 1-1
Anderlecht kende een droomstart van de topper tegen Standard Luik. De thuisploeg kwam namelijk al binnen een minuut op voorsprong: Aleksandar Mitrovic kopte een hoekschop door naar de tweede paal, waar Sacha Kljestan de openingstreffer kon binnenduwen. Standard had even de tijd nodig om van die schrik te bekomen, maar kwam vervolgens beter in de wedstrijd. De bezoekers hadden een penalty moeten krijgen toen Chancel Mangulu Mbamba Imoh Ezekiel neerhaalde, maar de bal ging vreemd genoeg niet op de stip. Anderlecht kwam dus met de schrik vrij, maar even later viel de gelijkmaker alsnog. Ezekiel nam sportieve wraak en kopte de 1-1 tegen de touwen.

De gelijkmaker was verdiend, want Standard was na de openingsfase de betere ploeg. Anderlecht probeerde in de tweede helft de controle terug te krijgen, maar moest een vroege domper zien te verwerken toen Guillaume Gillet uitviel met een vervelend uitziende vleeswond. Anthony Vanden Borre kwam in de ploeg als zijn vervanger en Standard kwam kort hierna met tien man te staan, omdat Daniel Opare zijn tweede gele kaart pakte. De fans van Anderlecht geloofden nu weer in een overwinning, maar de wedstrijd bleef in evenwicht. Vier minuten voor tijd kwam Standard zelfs nog met negen man te staan, na een directe rode kaart voor William Vainqueur.

/

Club Brugge - Racing Genk 0-2
Club Brugge zit in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg van Michel Preud'homme (die wegens een schorsing zondag niet op de bank zat) verloor vorige week al bij KV Kortrijk en zondag ging het ook op het eigen veld mis tegen Racing Genk. De bezoekers waren niet beter, maar wel scherper in de afronding. Vijf minuten voor rust opende Jelle Vossen de score met een discutabel doelpunt: Fabien Camus tikte Lior Refaelov neer, maar er werd niet gefloten voor de overtreding. Genk ging door en Anele Ngcongca schoot op de vuisten van Matthew Ryan, waarna Vossen de rebound kon binnentikken. Voor de spits betekende het zijn zesde doelpunt van dit seizoen.

In de tweede helft leunde Genk naar achteren en moest Club Brugge komen. De thuisploeg speelde constant op de speelhelft van de tegenstander, maar veel kansen leverde dit toch niet op. Het publiek begon te morren en werd helemaal ontevreden toen Genk bij een spaarzame tegenaanval uitliep naar 0-2. Camus speelde de bal breed op Khaleem Hyland, die Ryan kansloos liet met een puntertje. Genk heeft door deze overwinning evenveel punten als Club, namelijk 26. De ploegen delen de tweede plaats, maar kunnen later deze zondag nog ingehaald worden door Zulte-Waregem.