Anderlecht ziet concurrent op laatste reguliere speeldag naderbij komen

Peter Nusselder16 mrt 2013, 21:01
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2013, 21:01

Anderlecht wist voor aanvang van de laatste reguliere spelronde al dat het als koploper van de Jupiler Pro League zou beginnen aan de play-offs om de Belgische titel, maar heeft na het 1-1 gelijkspel bij AA Gent niet langer een voorsprong van zes punten. Runner-up Zulte Waregem zorgde ervoor dat het verschil nog maar vier is, want de nummer twee van de ranglijst versloeg KV Mechelen. Het als derde geklasseerde Racing Genk rekende met duidelijke cijfers af met Mons.

AA Gent - Anderlecht 1-1
Op bezoek in het Jules Ottenstadion had Anderlecht geen makkelijke avond. AA Gent was zeker voor de pauze zelfs de betere ploeg, maar kort voor rust zorgde Milan Jovanovic er met een schitterend afstandsschot wel voor dat het team van trainer John van den Brom halverwege op een 0-1 voorsprong stond. De Nederlandse oefenmeester, die Bram Nuytinck in de basis had gezet en Demy de Zeeuw twintig minuten voor tijd liet invallen, moest niettemin genoegen nemen met een punt; een kopbal van Rodgers Kola had volgens de scheidsrechter de doellijn gepasseerd en betekende dus, tien minuten voor tijd, de gelijkmaker. In de slotminuten moest Paars-wit met tien man verder, omdat verdediger Olivier Deschacht uit het veld werd gestuurd.

KV Mechelen - Zulte Waregem 2-3
De door Harm van Veldhoven geleide gastheren hebben het als tweede geklasseerde Zulte Waregem geen punten afhandig kunnen maken. De bezoekers kwamen na zeven minuten al gelukkig op 0-1 via Jens Naessens, maar daarna was KV Mechelen de bovenliggende partij. De verdiende gelijkmaker bleef evenwel uit, en na een uur scoorde Aleksandar Trajkovski zelfs 0-2. Boubacar Dialiba Diabang zorgde op aangeven van Mads Junker wel voor de aansluitingstreffer, maar Ibrahima Conte maakte er tien minuten voor tijd 1-3 van. Junker bracht de spanning niet veel later terug, maar Mechelen kwam niet verder dan 2-3.

Mons - Racing Genk 1-5
Coach Mario Been zal in de rust van het duel met Mons niet blij zijn geweest, want na een door Shlomi Arbeitman benutte penalty stond Racing Genk op dat moment met 1-0 achter. In de tweede helft stelden de gasten echter orde op zaken: Julien Gorius tekende, eveneens vanaf de strafschopstip, voor de gelijkmaker. Binnen vijf minuten was het via Bennard Kumordzi en Kim Ojo 1-3 en voormalig Feyenoord-aanvaller Benjamin De Ceulaer zorgde er met twee goals voor dat Been helemaal rustig achterover kon leunen.