voetbalzone

Anderson en Ferdinand missen Carling Cup-finale door blessure

Daniel Cabot Kerkdijk24 feb 2010, 06:39
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2010, 06:39
Advertentie
/

Manchester United kan komende zondag in de finale om de Carling Cup tegen Aston Villa geen beroep doen op Rio Ferdinand. De verdediger ontbrak dinsdagavond tegen West Ham United (3-0) in de selectie van de regerend landskampioen. "Rio kreeg dinsdagmorgen weer last van zijn rug", legde Sir Alex Ferguson uit.

Ferdinand was tot dinsdag vier duels geschorst, maar speelgerechtigd voor de ontmoeting met de Londenaren. Door zijn rugblessure moest de verdediger echter afhaken. "We konden geen risico nemen", verzekerde Ferguson na afloop. Hij zal in ieder geval zondag op Wembley helaas niet inzetbaar zijn."

Door identieke klachten miste Ferdinand van eind oktober tot eind januari reeds talloze duels van The Mancunians. Sindsdien speelde de verdediger slechts drie wedstrijden. Na een incident in het duel met Hull City werd hij voor vier duels geschorst. Ferguson wilde tegen West Ham weer beroep op hem doen.

Anderson ontbreekt zondag op Wembley ook zo goed als zeker. De middenvelder haakte reeds in de eerste helft af met een knieblessure. "Nader onderzoek zal meer duidelijkheid moeten verschaffen", lichtte Ferguson tot slot toe. "Het is vrijwel uitgesloten dat Anderson het duel van zondag zal halen."

Bezig met laden …