voetbalzone

Anderton speelt zaterdag allerlaatste wedstrijd

04 dec 2008, 19:16
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2008, 19:16
Advertentie
Darren Anderton speelt komende zaterdag tegen Chester City de allerlaatste wedstrijd uit zijn loopbaan. Dat kondigt de voormalig Engels international donderdagavond aan op de website van AFC Bournemouth, zijn werkgever van de afgelopen twee jaar.

Anderton (36) debuteerde begin jaren negentig in de hoofdmacht van Portsmouth en maakte al snel de overstap naar Tottenham Hotspur. De middenvelder speelde sindsdien meer dan driehonderd duels voor de Londenaren en groeide op White Hart Lane uit tot volwaardig international. Zo was de 30-voudig international actief op het EK van 1996 in eigen land en deed hij twee jaar later ook mee op het WK in Frankrijk.

Door blessureleed, Anderton werd gekscherend sicknote genoemd, slaagde hij echter nooit erin de top te bereiken. Zo ontbrak hij zowel op het EK van 2000 en het WK van 2002 door diverse kwetsuren. Na verblijven bij Birmingham City en Wolverhampton Wanderers koos hij twee jaar geleden voor Bournemouth.

Bij The Cherries is Anderton uitgegroeid tot een volksheld. Hij scoorde bij zijn debuut vanaf meer dan veertig meter en scoorde een half jaar later zelfs de eerste hattrick uit zijn loopbaan. Desondanks degradeerde Bournemouth vorig seizoen uit de League One en staat het door een puntenmindering vanwege financiële problemen op de een na laatste plaats in de League Two met nul punten.
Bezig met laden …