voetbalzone

Andorra is gelach zat en verzwijgt dagelijks beroep van internationals

Erik van Dam09 okt 2012, 08:30
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2012, 08:30
Advertentie

De Andorrese nationale bond blijft vanaf nu zwijgen over het dagelijks werk dat de internationals doen. Rond iedere wedstrijd die het nationale team speelt komen er vragen van de media uit het land van de tegenstander wat het beroep is van de keeper tot en met de aanvaller. Andorra is de grapjes daarover zat.

Het Algemeen Dagblad schrijft dinsdag dat Andorra vanaf nu geen informatie meer wenst te verstrekken over zijn spelers. Vrijwel alle internationals zijn amateur en dat is terug te zien in de resultaten van het land. Men won slechts één competitieve interland in de historie, namelijk een WK-kwalificatieduel met Macedonië (1-0). De aanwezigheid van timmermannen, elektriciëns en skileraren in de nationale ploeg is vaak voer voor grappen bij de tegenstanders en in de media. Maar dat houdt nu dus op.

“We hebben besloten er niet meer op te antwoorden, geen informatie te verstrekken. En de spelers zelf willen er al helemaal niet over praten. We willen niet steeds de nadruk laten leggen op waarmee ze hun brood verdienen. Onze bondscoach is daar duidelijk in, hij selecteert voetballers, zegt hij, en niet timmermannen of zoiets”, geeft perschef Silvia Casals aan in gesprek met de ochtendkrant.

Bezig met laden …