voetbalzone

Andrade na mislukte jaren bij Juventus op proef bij Notts

Erik van Dam05 nov 2009, 20:52
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2009, 20:52
Advertentie

Notts County blijft proberen grote namen uit het verleden aan de club te verbinden. Donderdag maakt BBC Radio Nottingham bekend dat de Engelse vierdedivisionist Jorge Andrade op proef heeft. De voormalig Portugees international en verdediger van enkele voorname Europese clubs hoopt in Engeland de draad weer op te pakken.

/

Andrade (31) stond in het seizoen 2007/08 voor het laatst binnen de lijnen bij Juventus. Daar belandde de Zuid-Europeaan na vijf succesvolle jaren in dienst bij Deportivo la Coruña. Andrade’s verblijf in Turijn mondde echter uit in een fikse teleurstelling; al na vier duels liep de verdediger een zware knieblessure op. Hij herstelde daar nooit optimaal van en kon La Veccha Signora nooit laten zien waarom de club tien miljoen euro voor hem betaalde.

In de voorbereiding op zijn tweede seizoen liep Andrade opnieuw een zware kniekwetsuur op en moest hij weer maandenlang revalideren. In april van dit jaar ontbond Juventus de arbeidsovereenkomst en was Andrade vrij om te gaan en staan waar hij wilde. De komende tijd mag de 51-voudig international bij Notts laten zien wat hij waard is. De club trok deze week de Zweed Hans Backe aan als nieuwe trainer.

Bezig met laden …