voetbalzone

'André is een goed voorbeeld dat leeftijd maar een nummer is'

Bart Kruyt22 jul 2011, 15:18
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2011, 15:18
Advertentie
/

Roberto Martinez is door de komst van André Villas-Boas niet langer de jongste manager in de Premier League. De nieuwe trainer van Chelsea is pas 33 jaar oud, net zo oud als Didier Drogba en Frank Lampard, maar volgens Martinez maakt dat niet zoveel uit: “Leeftijd is maar een nummer. Wat telt is of je er alles voor over hebt en ik weet zeker dat André dit heeft”, zei de coach van Wigan Athletic.

De 38-jarige Martinez denkt dat Villas-Boas zal slagen bij Chelsea: “Ik ben nu niet meer de jongste manager en dat vind ik heel fijn, want het is beter om een ervaren manager te zijn. Maar André is een goed voorbeeld dat leeftijd maar een nummer is. Ik heb met hem gesproken en hij heeft zeer veel vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten. Hij gaat een succes worden bij Chelsea.”

Martinez kreeg deze zomer de kans om bij Aston Villa aan de slag te gaan, maar wees een aanbieding af. “De voorzitter heeft me altijd gesteund, ik kon hem niet laten zitten”, zei de Spanjaard. “In 1995 speelden we met Wigan in de derde divisie en toen zei de voorzitter dat hij de club naar de Premier League ging brengen en een nieuw stadion zou bouwen. Nu die droom is uitgekomen, gaan we voor Europees voetbal. Dat hoeft nog niet volgend seizoen, maar we gaan er hard voor vechten.”

Bezig met laden …