voetbalzone

André Onana bereikt persoonlijk akkoord en is dicht bij vertrek

Mart van Mourik06 jul 2023, 23:50
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2023, 23:50
Advertentie

André Onana heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Manchester United, zo meldt Fabrizio Romano donderdagavond. De sluitpost van Internazionale stemt in met een langdurig contract en alleen de clubs moeten het nog eens worden. De transfermarktexpert meldt dat er intensief onderhandeld wordt en dat de deal bij een bod van 55 miljoen euro, 5 miljoen euro bovenop het laatste bod, zal slagen.

Onana is zeer geïnteresseerd in een overstap naar the Red Devils, weet Romano. Hoewel de Kameroens international gelukkig is bij zijn huidige club, kijkt hij er erg naar uit om weer met manager Erik ten Hag te werken. Bovendien zou hij wel oren hebben naar een nieuwe buitenlandervaring en vermoedelijk kan hij rekenen op een opwaardering van zijn huidige salaris.

Romano weet bovendien te melden dat Inter een tweede bod van Manchester United geweigerd heeft. Eerder op de dag werd al bekend dat i Nerazzurri 45 miljoen euro inclusief bonussen niet voldoende vonden, maar ook het totaalbod van 50 miljoen euro is van tafel geveegd. De deal gaat hoogstwaarschijnlijk wel door zodra Man United bereid is 55 miljoen euro te betalen, vermoedt Romano. Inter had de minimale verkoopprijs initieel op 60 miljoen euro gezet.

Ten Hag ziet in Onana de droomkandidaat voor de positie onder de lat. De Kameroener vertrok vorig jaar zomer transfervrij bij Ajax om Samir Handanovic te vervangen in het San Siro. Dat deed Onana naar behoren. De sluitpost speelde afgelopen seizoen 41 wedstrijden voor Inter en hield daarin 19 keer de nul. Onana moest 36 keer vissen. De ex-Ajacied bereikte de Champions League-finale met Inter, maar ging in Istanbul ten onder tegen Manchester City (1-0).

Bezig met laden …