voetbalzone

‘André Onana krijgt zeer lucratief alternatief voor Manchester United’

Rian Rosendaal03 jul 2023, 23:03
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2023, 23:03
Advertentie

Al-Nassr heeft André Onana een lucratief voorstel gedaan, zo meldt journalist Jacob Benge van CBS Sports maandag. De ambitieuze club uit Saudi-Arabië zoekt naarstig naar een vervanger van David Ospina, die door blessureleed voorlopig niet inzetbaar is en denkt daarbij in eerste instantie aan de doelman van Internazionale. Onana lijkt tevens een serieuze optie te zijn voor Manchester United, waar gezocht wordt naar alternatieven, mocht David de Gea zijn contract niet verlengen.

Volgens CBS Sports is De Gea tevens een optie voor Al-Nassr, mocht men er niet in slagen om Onana los te weken bij Inter. De Spaanse doelman is feitelijk clubloos, nu zijn contract bij Manchester United officieel is afgelopen. The Red Devils hadden aanvankelijk goede hoop dat hij bij zou gaan tekenen, maar de situatie is enkele weken later geheel anders. Ondertussen wil Erik ten Hag de keeperssituatie zo snel mogelijk opgelost zien worden en de manager ziet naar verluidt in Onana de ideale kandidaat voor de plek onder de lat voor komend seizoen.

Ten Hag kent Onana van hun gezamenlijke periode bij Ajax en met name zijn voetballende kwaliteiten zouden in de smaak vallen van de Nederlandse manager. De keeper uit Kameroen maakte afgelopen seizoen doorgaans een solide indruk bij Inter, dat in de Champions League pas in de finale strandde tegen Manchester City (1-0 verlies). Het is overigens nog onduidelijk of Onana de Italiaanse grootmacht nu al wil inruilen voor een lucratieve deal in het Midden-Oosten. Inter zou naar verluidt minstens 60 miljoen euro vragen voor de voormalig Ajacied.

Justin Bijlow
Ten Hag denkt overigens ook aan Justin Bijlow, zo onthulde 1908.nl vorige week. De doelman ligt nog twee jaar vast bij Feyenoord, dat nu al denkt aan contractverlenging. Het is nog onduidelijk hoe de Feyenoord-leiding aankijkt tegen een eventueel tussentijds vertrek van Bijlow en of Manchester United daadwerkelijk een eerste bod gaat neerleggen in De Kuip.

Bezig met laden …