voetbalzone

Anekdote Suárez gaat viraal: 'Zo'n goede schwalbe dat zelfs ik erin trapte'

Dominic Mostert06 nov 2016, 10:25
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2016, 10:25
Advertentie

Luis Suárez leek in 2014 op weg naar de landstitel met Liverpool, zeker na een 0-3 overwinning op Manchester United in maart. Uiteindelijk gaven the Reds het kampioenschap uit handen, maar de zege op Old Trafford zal Suárez nog lang blijven. Een nieuw verhaal uit zijn geüpdatete autobiografie Crossing The Line over de wedstrijd tegen United gaat dit weekend viraal op internet.

/

Het was een bizarre wedstrijd, waarin Liverpool drie strafschoppen kreeg. Steven Gerrard maakt er twee en faalde één keer. Suárez zorgde uiteindelijk voor de eindstand. "Ik moet bekennen dat ik nooit had gedacht dat United drie strafschoppen tegen zou krijgen op Old Trafford", schrijft de spits van Barcelona. "Ik had zeker niet verwacht dat Daniel Sturridge een penalty zou krijgen, maar hij maakte zo'n goede schwalbe dat zelfs ik dacht dat het er één was."

"Maar toen zag ik hoe geïrriteerd Nemanja Vidic was, waardoor ik dacht dat het misschien geen overtreding was", blikt de Uruguayaan terug. "In de herhaling zag ik vervolgens dat Daniel een meter van Vidic vandaan stond. Ik zei later tegen hem: 'Kun je je voorstellen wat er was gebeurd als ik dat was?' Hij zei: 'Ik voelde een aanraking' en begon toen te lachen."

Bezig met laden …