voetbalzone

Ankaragücü gaat niet verder met Lemerre en kiest voor Ümit

Erik van Dam24 mei 2010, 20:26
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2010, 20:26
Advertentie

Roger Lemerre heeft de povere resultaten die hij als trainer van Ankaragücü boekte, moeten bekopen met zijn baan. De Franse trainer was sinds december vorig jaar in dienst bij de Turkse club, maar slaagde er niet in de vereniging naar een goede eindpositie te loodsen. Ankaragücü maakt maandag bekend dat assistent Ümit Özat hem opvolgt.

Zes maanden geleden stelde Ankaragücü Lemerre aan als hoofdcoach. Hij moest de ploeg, die op dat moment zestiende stond in de Süper Lig, naar hogere regionen loodsen. De Fransman slaagde echter maar moeizaam in zijn taak en eindigde als twaalfde. Beide partijen hadden afgesproken dat het halfjaarcontract verlengd kon worden, als beiden dat wensten.

Ankaragücü heeft echter besloten dat assistent Ümit het team vanaf nu zal leiden. De 33-jarige Turk verdedigde als speler in veertien seizoenen tijd de clubkleuren van Gençlerbirligi, Bursaspor, Fenerbahçe en 1.FC Köln en zal nu verder gaan als hoofdtrainer. Ankaragücü bevestigt het nieuws via de officiële kanalen.

Bezig met laden …