voetbalzone

Ankaragücü huurt Slowaaks international Sesták van Bochum

Bart Kruyt07 aug 2010, 17:52
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2010, 17:52
Advertentie

Stanislav Sesták speelt volgend seizoen in Turkije. De Slowaaks international, die met VfL Bochum degradeerde uit de Bundesliga, is voor een seizoen verhuurd aan Ankaragücü. De Turken hebben een optie tot koop bedongen, maar Sesták heeft zijn contract bij Bochum wel verlengd tot 2014, waardoor de afkoopsom behoorlijk zal zijn.

Sesták lijkt ook niet zoveel te voelen voor een lang verblijf in Turkije en hoopt dat Bochum zonder zijn hulp weer kan promoveren. “Ik was graag bij Bochum gebleven, maar dit is het beste voor beide partijen”, zei de Slowaak op de website van de Duitse club. “Volgend seizoen kom ik graag weer terug bij Bochum.”

De 28-jarige aanvaller speelde op het afgelopen WK drie groepswedstrijden van Slowakije mee, maar kwam in de achtste finale tegen Nederland niet binnen de lijnen. Sesták heeft er drie jaar bij Bochum opzitten, kwam in die periode tot 86 competitiewedstrijden en 28 doelpunten en speelde eerder in zijn loopbaan in eigen land voor MSK Zilina, Slovan Bratislava en Tatran Presov.

Bezig met laden …