voetbalzone

Anorthosis vangt grote vis Dellas

24 jul 2008, 12:44
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2008, 12:44
Advertentie
Traianos Dellas verkast niet naar het Midden-Oosten, maar blijft actief rond de Griekse zeegrenzen. De 32-jarige mandekker en voormalig Europees kampioen, wiens contract bij AEK Athene woensdag werd ontbonden, heeft op Cyprus een nieuwe werkgever gevonden: Anorthosis Famagusta.

De Cypriotische ploeg werd vorig seizoen zonder één nederlaag kampioen in de eigen A Katigoria. Met de overgang van Dellas naar het eiland heeft de club een speler van naam en faam binnengehaald. “Het is één van onze grootste transfers ooit”, aldus de vergulde voorzitter Andreas Pantelis op de website van de UEFA.

Anorthosis heeft ook voormalig Grieks international Nikos Frousos op de loonlijst staan en Nederlander Jeffrey Leiwakabessy. De oud-NEC’er kwam aan het eind van vorig seizoen over van Alemannia Aachen en krijgt achterin dus gezelschap van de geroutineerde Dellas.

De Cyprioten proberen de papieren snel rond te hebben, zodat de voormalig speler van AS Roma over een week van de partij kan zijn in het duel tegen Rapid Wien, in de tweede voorronde van de Champions League.
Bezig met laden …