voetbalzone

Antic blijft ondanks fikse salarisverlaging aan als bondscoach Servië

Peter Nusselder19 aug 2010, 17:05
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2010, 17:05
Advertentie

Radomir Antic blijft de bondscoach van Servië. Dit heeft voorzitter Tomislav Karadzic van de Servische voetbalbond (FSS) donderdag bekendgemaakt. Om zijn baan te behouden moest Antic wel een flinke salarisverlaging accepteren. Servië werd op het WK al in de groepsfase uitgeschakeld.

/

Het had er lange tijd alle schijn dat de FSS een opvolger voor Antic zou benoemen, maar bij gebrek aan een geschikte kandidaat mag Antic nu toch blijven. “Na veel gesprekken en veel nagedacht te hebben, hebben we besloten om Antic te laten proberen Servië door de kwalificatieduels richting het EK in 2012 te loodsen. Dit ondanks een vervelend conflict tussen de coach en de bond”, aldus Karadzic.

“Er zijn heel veel bittere woorden gevallen. Het is ook geen ideale oplossing, maar omdat we het voor elkaar hebben gekregen het salaris van Antic te halveren, en omdat hij de beste man voor de baan is, blijft hij aan. Het feit dat hij door een schorsing de eerste vier duels moet missen is vervelend, maar we vertrouwen er op dat hij zijn staf goed zal instrueren”, vervolgt de preses.

De straf kreeg Antic nadat hij de vierde official tijdens het WK-duel met Australië zou hebben beledigd. “We waren niet blij het arrogante gedrag van Antic tijdens het WK, maar we zullen onze relatie nu weer moeten verbeteren. Dat is in het belang van het Servische voetbal. Hij heeft ons vertrouwen”, besluit Karadzic.

Bezig met laden …