voetbalzone

Antic boos op arbiter: 'Hij had een offday, we hadden meer verdiend'

Bart Kruyt24 jun 2010, 07:36
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2010, 07:36
Advertentie

Radomir Antic zag zijn Servië de knock-outfase op een haar na missen. Na de aansluitingstreffer van Marko Pantelic tegen Australië had het land nog één treffer nodig om door te bekeren naar de laatste zestien en in de slotfase hadden de Serviërs recht op een strafschop, toen er hands werd gemaakt. Jorge Larrionda wees echter niet naar de stip, waardoor dé kans op de gewenste gelijkmaker verloren ging.

/

Antic was na het laatste fluitsignaal boos en teleurgesteld. “De scheidsrechter had een offday als het gaat om de beslissingen voor Servië”, mopperde de keuzeheer. “We zijn boos over het feit dat de scheidsrechter en de grensrechter niet de juiste beslissing hebben gemaakt. Verder moeten we ook in de spiegel kijken en ik ben teleurgesteld over de kansen die we hebben gemist.”

Vooral in de eerste helft kregen de Serviërs wel mogelijkheden om tot scoren te komen, via bijvoorbeeld Milos Krasic, maar Mark Schwarzer hield zijn doel lange tijd schoon. “Ik kan mijn spelers niet verwijten dat ze het niet hebben geprobeerd”, zei Antic. “We hebben voldoende kansen gehad, maar die moet je dan wel maken. We hadden meer verdiend dan dit, maar moeten nu naar huis.”

Volgens Nemanja Vidic was Servië in de tweede helft vermoeid. “Australië schakelde na rust een tandje bij en wij konden dat niet bijhouden”, zei de mandekker van Manchester United. “We zijn zeer teleurgesteld, want we dachten een goede kans te hebben om door te bekeren: zeker nadat we Duitsland hadden verslagen. De realiteit is echter dat we naar huis moeten.”

Bezig met laden …