voetbalzone

Antic gaat in beroep tegen vier duels schorsing en hoge boete

Erik van Dam09 jul 2010, 17:55
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2010, 17:55
Advertentie

Servisch bondscoach Radomir Antic legt zich niet zonder slag of stoot neer bij de schorsing en boete die wereldvoetbalbond FIFA hem in het vooruitzicht had gesteld. De bond kondigde deze week aan om de keuzeheer vier interlands te schorsen en een boete van tienduizend euro op te leggen wegens ‘onbehoorlijk gedrag’. Antic gaat in beroep.

/

“In mijn lange loopbaan als coach ben ik nog niet eerder op zo’n manier bestraft”, zegt Antic vrijdag. De ware grond van de fikse schorsing blijft nog altijd onduidelijk; mogelijk volgt het op de forse kritiek die Antic uitte op de arbitrage in het duel met Australië (2-1 verlies). Leidsman Jorge Larrionda weigerde een strafschop toe te kennen aan de Serven.

Daardoor ging dé kans op de broodnodige gelijkmaker verloren. “De scheidsrechter had een offday als het gaat om de beslissingen voor Servië”, mopperde de keuzeheer direct na afloop van de wedstrijd. Ook Antic vindt het echter vreemd als de FIFA hem daar op een dergelijke wijze voor zou straffen. De Servische bond schaart zich achter haar coach en heeft laten weten namens Antic in beroep te gaan bij de FIFA.

Bezig met laden …